Browse By

Festival Awards Europe – dodijeljene nagrade!

Na jučerašnjoj petoj po redu dodjeli nagrada u nizozemskom Groningenu, kada je službeno započeo Eurosonic Noorderslag festival, dodijeljene su ovogodišnje nagrade za najbolje festivale, line upove, headlinere,…Tako se je Njemačka posebno istaknula na festivalskoj karti Europe sa čak 5 titula. Onu za najbolji unutarnji festival, pokupio je Metal Hammer Paradise, Berlin Festival dobio je nagradu za najbolji line up, zatim Melt! Festival za najbolji srednji festival, FKP Scorpio za najboljeg promotora, a Marek Lieberberg je dobio priznanje za životno dostignuće za blizance Rock am Ring i Rock im Park festivale.
Istočni dio Europe je također dobro prošao, te je tako titulu najboljeg velikog festivala pokupio nam susjedni Exit koji baš ove godine slavi 15. godišnjicu i koji je titulu izborio između jake konkurencije koju su mu činili belgijski Tomorrowland, Pukkelpop, Dour Festival i Rock Werchter, zatim poljski Open’re i Woodstock, mađarski Szigeti njemački Hurricane/Southside i Wacken Open Air. Mađarski B.my.Lake je najbolji novi festival dok je FUSION Festival u rumunjskoj zaslužio titulu najboljeg malog festivala.
Nizozemski Lowlands se počastio titulom najboljeg festivala omiljenog među izvođačima – Artists Favourite Festival. Arctic Monkeysi su osvojili titulu Headliner of The Year, dok je Newcomer of the Year otišla bandu iz Las Vegasa – Imagine Dragons. Festival Anthem su zaradili Daft Punkovci sa njigovom Get Lucky.
Cijelu listu dobitnika pogledajte u nastavku:
YES Group H&S Innovation Award In association with the YES Group and ICM&SS
Paleo Festival (CH)
Best New Festival
B.my.Lake (HU)
Festival Anthem of the Year
Daft Punk – Get Lucky
Best Indoor Festival
Metal Hammer Paradise (DE)
The Green Operations Award In association with the GO Group
Way Out West (SE)
Best European Festival Line-Up in association with Company NA
Berlin Festival (DE)
Newcomer of the Year In association with Eurosonic Noorderslag
Imagine Dragons
Artist’s Favourite European Festival
Lowlands (NL)
Headliner of the Year
Arctic Monkeys
Promoter Of The Year
FKP Scorpio (DE)
Best Small Festival
FUSION Festival (RO)
Best Medium-Sized Festival In association with Eventbrite
Melt! Festival (DE)
Best Major Festival in association with Intelligent Venue Solutions
EXIT Festival (RS)
Lifetime Achievement Award
Marek Lieberberg (DE)