Browse By

EXIT u Amsterdamu pokreće novu ekološko-glazbenu platformu u jednom od najfascinatnijih klubova na svijetu!

Nastao prije dva desetljeća na temeljima društvenog aktivizma, EXIT je u tijeku svoje povijesti pokrenuo čitav niz projekata od društvene važnosti, a kao najavu velike proslave 20 godina festivala sljedećeg srpnja, novosadski festival lansira do sada najveći ekološki projekt pod nazivom LIFE STREAM. Od idućeg srpnja, svi najbolji nastupi na Exitu bit će direktno prenošeni s jasnim društvenim ciljem animiranja svjetskih vođa i opće javnosti da poduzmu odlučne i hitne korake ka zaštiti planeta i života na njoj. Prvi u nizu Exitovih LIFE STREAM događaja bit će održan već iduće nedjelje, 18. listopada na Amsterdam Dance Eventu 2019, najvećoj svjetskoj smotri elektronske glazbe, kada će u senzacionalnom klubu i hotelu Crane Feralda, smještenom u velikom kranu transformiranom u klub, posebno za ovu priliku nastupiti fantastični ARTBAT, dobitnik nagrade za najbolji novi DJ duo. Njima će se pridružiti i regionalni DJ talenti, Coeus, After Affair, Andrew Meller i DJ Jock, a cijeli događaj prenosit će se putem službenog LIFE STREAM Facebook eventa!

U duhu nove platforme za zaštitu životne sredine, a u svjetlu sad već sasvim razrađene antikampanje protiv šesnaestogodišnje djevojčice koja se usudila dići glas u ime planeta na kojoj živimo, EXIT je mladoj gerilskoj ratnici i ikoni pokreta za zaštitu životne sredine, Greti Tunberg, dodijelio LIFE STREAM priznanje za izuzetan doprinos u pokretanju pitanja očuvanja postojeće biosfere i života na Zemlji.

“U posljednje vrijeme svjedoci smo lavine komentara na račun Gretinog izgleda, tona i gestikulacije, čuju se brojne teorije zavjere i mnoge druge, potpuno sporedne teme, pri čemu kao da svi ti glasovi ignoriraju suštinu – da su podaci koje Greta Tunberg iznosi točni i znanstveno potvrđeni. Skeptici koji ne vjeruju u ove činjenice, povjerovat će za pet ili deset godina, kada vlastitim očima budu svjedočili pogubnim posljedicama klimatskih promjena. Našem planetu nije potrebno spašavanje, on će preživjeti sve, spašavanje je potrebno ljudima i životu oko nas”, izjavio je ovim povodom osnivač Exita Dušan Kovačević.

Mlada Greta je nakon svog beskompromisnog aktivizma i inspirativnog govora u Ujedinjenim narodima pred najvećim svjetskim moćnicima, koji su vidjele milijarde ljudi širom svijeta, postala zaštitno lice ekološkog pokreta, a bila je nominirana i za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir! Greta Tunberg dospjela je u fokus svjetske javnosti kada je održala sjajno primljen govor na UN konferenciji o klimatskim promjenama u Poljskoj, a na sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u siječnju, izgovorila je već poznatu rečenicu upućenu utjecajnim vladama i liderima: „Želim da se ponašate kao da vam kuća gori“, a kao i milijuni mladih koji su izašli na ulice u posljednjih nekoliko mjeseci, također poručuje: „Sustavne promjene, ne klimatske promjene!“ Svoje poruke zaokružila je na Summitu o klimatskim promjenama UN-a u New Yorku: “Svijet se budi, a promjene dolaze, svidjelo se to vama ili ne!”