Browse By

EXIT: Solomun i Tale Of Us preuzimaju Dance Arenu!

I prošlog ljeta EXIT je pripremio istinski „Arenamagedon“, ali ovogodišnja postava svjetski popularne mts Dance Arene ipak donosi svoje najjače izdanje do sada. Vijest da je Carl Cox objavio svoj povratak na jedan od najvećih svjetskih festivala odjeknula je širom svijeta, a njemu su se ubrzo pridružile i sve vodeće zvijezde današnjice: Paul Kalkbrenner, Amelie Lens, Maceo Plex, Jeff Mills, Charlotte de Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Dax J, Monika Kruse, Adriatique, Satori, Johannes Brecht i mnogi drugi. Ovu „galaktičku“ postavu upotpunit će nitko drugi nego današnji kralj Ibize i najpopularniji svjetski izvođač s naših prostora – Mladen Solomun! Popularni šef house scene ove godine stiže u svom poznatom „+1“ formatu, uz istoimeni party s kojim je osvojio fanove koji iz cijelog svijeta dolaze na legendarnu Ibizu.

Specifične „Solomun +1“ noći u klubu Pacha smatraju se trenutno najpopularnijim na španjolskom otoku, najvažnijoj svjetskoj destinaciji za noćni provod, a format u kojem Mladen svakog tjedna poziva jednog specijalnog gosta s kojim nastupa cijelu noć se pokazao kao pun pogodak. Duh Ibize, kojom ležerno vlada već godinama, na EXIT donosi uz pomoć ne jednog, već dva gosta za ovu posebnu priliku! Na Petrovaradinskoj tvrđavi pridružit će mu se vodeći svjetski dvojac današnje techno i house scene – Tale Of Us, koji svake godine gostuje u samoj završnici „Solomun +1“ sezone. Ovaj udarni trojac u subotu, 6. srpnja preuzima kontrolu nad Dance Arenom na čak šest sati i to prvo odvojeno, a zatim i u zajedničkom, dvosatnom nastupu.

Svakog tjedna na Ibizi tijekom izuzetno duge, gotovo petomjesečne ljetne sezone, Solomun osobno bira jednog gosta s kojim dijeli DJ pult u uvijek rasprodanom klubu Pacha, a Solomunov +1 serijal ostvario je međunarodni uspjeh uz goste kao što su Sven Vath, Dixon, Black Coffee, DJ Tennis i mnogi drugi. Za ovu posebnu priliku odabrao je Tale Of Us, talijanski dvojac koji se trenutno nalazi na vrhuncu svoje karijere, a čiji je nastup na prošlogodišnjem Exitu ocijenjen kao jedan od najboljih u posljednjih nekoliko godina.

Uz lokacije kao što su Miami, New York, Pariz, Tulum i naravno Ibiza, na ekskluzivnoj mapi od ove godine nalazi se i Novi Sad kao dom Exita, glazbenog festivala za koji je Solomun izjavio da mu je „jedna od najboljih stvari koje je u životu doživio“! Svoj pohod na svjetski vrh Solomun je započeo upravo na EXIT festivalu još 2010. godine kada je prvi put nastupio u uvijek posebnom završnom terminu u ranim jutarnjim satima. Neraskidiva povezanost s festivalom na Petrovaradinskoj tvrđavi potvrđena je i prošle godine, kada je prepunoj Areni odsvirao inspiriran set, potvrđujući svoj status jednog od suvremenih rezidenata Exita. Dobitnik prestižne DJ Awards nagrade za najbolji melodični house i techno u 2018. godini izgleda stiže sve – uz čelnu poziciju u izdavačkoj kući Diynamic koja je nedavno proslavila 100. izdanje, nalazi vremena da uz Tale Of Us bude glavni lik u popularnoj video igri GTA.

Petrovaradinsku tvrđavu na ovogodišnjem izdanju EXIT festivala od 4. do 7. srpnja rasplesati i raspjevati će mnogi svjetski izvođači, a neki od njih su The Cure, Greta Van Fleet, Carl Cox, Skepta, Dimitri Vegas & Like Mike, DJ Snake, Desiigner, Lost Frequencies, IAMDDB, Sofi Tukker, Tom Walker, Maceo Plex, Solomun, Tale of Us, Charlotte De Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Jeff Mills, Amelie Lens, Dax J, Phil Anselmo & The Illegals, Tarja Turunen, 65daysofstatic, The Selecter, Peter & The Test Tube Babies, Whitechapel, Atheist Rap, Arcturus, Total Chaos te i druga velika imena koja će biti objavljena u nadolazećim tjednima.

Ulaznice/info: https://www.exitfest.org/