Browse By

EXIT s povijesnim maksimumom od 215.000 posjetitelja ušao u novu eru!

EXIT festival ove godine je zabilježio novi rekord posjete od preko 215.000 ljudi koji su od 5. do 9. srpnja prošli kroz vrata na Petrovaradinskoj tvrđavi! Ovogodišnje izdanje bit će upamćeno po nekoliko velikih prekretnica kao što su nulti dan s apsolutnim headlinerima na glavnoj pozornici, ali i na novoj, spektakularnoj mts Dance Areni za koju pohvale stižu sa svih strana. I ovogodišnja ceremonija otvaranja bila je jedan od vrhunaca u 17-ogodišnjoj povijesti festivala, čiji se društveni angažman i službeno preselio na globalnu scenu s izuzetno emotivnim govorom Zaštitnika vode iz plemena Sioux, Standing Rock koji su danas na prvoj liniji borbe za zaštitu života na Zemlji. EXIT je ovim izdanjem ušao u novu eru koju najbolje oslikava poziv Nicka Vujičića s glavne pozornice da se, 50 godina od čuvenog Ljeta ljubavi, vrate jedni drugima uz najveću univerzalnu vrijednost – ljubav, uz poruku publici da nikada i ni po koju cijenu ne odustanu od svojih snova.

Spektakularna završnica petodnevnog Exita ove godine je nadmašila svih petnaest godina postojanja mts Dance Arene u nevjerojatnom nastupu Nine Kraviz, koja je doživela ovacije kakve smo dosad viđali samo na koncertima najvećih rock zvijezda! Ovakvom uzbudljivom finalu svoj pečat dala je iRóisín Murphy, koja se nakon punih četrnaest godina vratila da ponovno oduševi publiku na glavnoj pozornici, mijenjajući kostime, predstavljajući nove pjesme i mašući plišanim medom u znak mira. Nakon što je došao dan ranije i iznenadio sve prisutne gostujući na nastupu grupe Foreign Beggars, glavnu pozornicu sinoć je osvojio Rag’n’Bone Man, potvrdivši status najbrže rastuće soul zvezde na svijetu! U njegovom dubokom glasu i planetarno popularnim hitovima, posljednjeg dana Exita skakalo je preko 42.000 ljudi. Veliku žurku, po uzoru na prošlogodišnji nastup Davida Guette, na glavnoj pozornici napravio je čovjek koji je posljednjih godina jedan od vodeća tri svjetska DJ-a, Hardwell!

Koliko će veliki biti 17. po redu Exit festival bilo je jasno već nultog dana uz spektakularni koncert najboljeg rock benda današnjice – The Killers koji su na glavnu pozornicu donijeli glamur Las Vegasa i svoje najveće hitove. To je sutradan potvrdio i Liam Gallagher koji je oduševljeno, odmah nakon nastupa na Petrovaradinskoj tvrđavi, podijelio sa svojim fanovima da je Exit u Novom Sadu “jedan od najboljih festivala na planetu”, čija je publika “biblijska”! Solomun i Dixon nisu željeli napustiti tvrđavu te su nakon svog nastupa tisuće fanova s Arene poveli na after, na kojem su se zabavljali do jedan popodne!

EXIT Avantura se nastavlja na Sea Dance Festivalu!
EXIT avantura bit će nastavljena već u četvrtak na četvrtom po redu Sea Dance festivalu u Budvi u Crnoj Gori, na kojem će nastupiti Sean Paul, John Newman, Fatboy Slim, Who See, Mind Against, Space Dimension Controller, Nipplepeople i mnogi drugi. Vrata kampa otvaraju se već 11. srpnja! Najpovoljnije opcije za hotelsku i apartmantsku ponudu dostupne su putem službene turističke agencije festivala www.exittrip.org.