Browse By

EXIT PROGLAŠEN ZA NAJBOLJI EUROPSKI FESTIVAL!

EXIT je osvojio prvo mjesto u kategoriji najvećih europskih festivala na ceremoniji dodjele Europskih festivalskih nagrada za 2013. godinu (European Festival Awards), koja je sinoć održana na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji.
EXIT je iza sebe ostavio neke od najvećih europskih festivala, kao što su belgijski festival Tomorrowland i mađarski Sziget. Publika iz cijele Europe, zajedno s EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz svijeta festivalske industrije, zajedničkim glasovima odlučili su da je u konkurenciji od 360 festivala iz cijele Europe upravo EXIT festival iz Srbije najbolji!
Nagradu je u Gronigenu primio strateški direktor festivala, Dušan Kovačević, koji je ovom prilikom izjavio:
Želio bih zahvaliti Europskim festivalskim nagradama zbog ove nevjerojatne prilike da predstavim EXIT pred cijelim svijetom. Također bih želio zahvaliti festivalskoj publici i članovima žirija koji su glasali za nas.
Neki od vas već znaju da je EXIT festival jedinstven u svijetu, jer je nastao kao studentski pokret za mir i slobodu u Srbiji i na Balkanu. Vjerujemo da je društvena odgovornost EXIT festivala i dalje važan razlog našeg postojanja.
Zbog toga i posvećujem ovu nagradu svim vjernim ljubiteljima EXIT festivala, pogotovo onima iz Srbije i s Balkana, kao i našem Novom Sadu, najboljem gradu na svijetu, u kojem se EXIT održava od samog početka!
Više od 360 festivala iz 34 zemlje bilo je u konkurenciji za najbolji veliki festival u 2013. godini. Više od 620.000 ljudi iz cijelog svijeta sudjelovalo je u glasanju i EXIT je u prosincu 2013. godine uvršten u deset finalista, zajedno s  belgijskim festivalima Tomorrowland, Pukkelpop, Dour Festival i Rock Werchter, Open’Air i Woodstock festivalom iz Poljske, njemačkim Hurricane/Southside i Wacken Open Air festivalima, kao i mađarskim Szigetom.
Ovo je prvi put da EXIT osvaja prvo mjesto u konkurenciji velikih europskih festivala, još od ustanovljenja nagrade European Festival Awards 2010. godine, iako je u najužem izboru bio svake godine od tada. Exit je prethodno 2007. godine izglasan za Best European Festival od strane još jednog važnog autoriteta u festivalskom svetu, UK Festival Awards.
EXIT R:Evolucija 2013 ostat će upamćena kao jedno od najuspješnijih izdanja festivala do sada. Oboreni su mnogi interni rekordi, dok je ostvarena posjeta od oko 200.000 ljudi.
Petnaesto izdanje najboljeg europskog festivala je u znaku EXIT AVANTURE koja nas vodi na EXIT, od 10. do 13. srpnja 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i na SEA DANCE FESTIVAL od 15. do 17. srpnja na plaži Jaz, jednoj od najljepših plaža Jadrana.
Listu svih dobitnika možete vidjeti na službenoj stranici Europskih festivalskih nagrada http://eu.festivalawards.com/ .