Browse By

EXIT: Prestižni No Sleep Novi Sad stage objavio listu izvođača za prvi dan festivala

Nakon što je mts Dance Arena, na koju su se redom upisala kultna imena i zvijezde novih generacija među kojima su Carl Cox, Paul Kalkbrenner, Amelie Lens, Charlotte de Witte, Jeff Mills, Peggy Gou, Maceo Plex i Boris Brejcha, EXIT je objavio i prvo poglavlje programa sve popularnije No Sleep Novi Sad pozornice! Fascinantni techno klub MMA – Mixed Munich Arts iz Munchena, smješten u pogonskoj hali nekadašnje elektrane čiji je svod visok čak 37 metara, u proteklih pet godina ugostio je neke od najvećih elektroničkih umjetnika današnjice i služio kao višenamjenski kulturni centar bavarske metropole.

Nažalost, klub se danas nalazi pred gašenjem te je pokrenuta internet peticija za spašavanje MMA koja broji tisuće potpisa, a kultni No Sleep Novi Sad stage na EXIT festivalu, poznat po svom konceptu suradnje s vodećim klupskim institucijama, pridružit će se borbi za spas jednog od najupečatljivijih europskih klubova! Na poziv No Sleep obitelji da u četvrtak, 4. srpnja nastupe pod sloganom #SaveMMA, odazvali su se prijatelji kluba i trenutno jedni od najtraženijih techno izvođača u svijetu I Hate Models, SHDW & Obscure Shape i Boston 168, a njima će se pridružiti i rezidenti kluba Black Lotus i Marcella, te Ana Rs iz Crne Gore!

Nakon što je I Hate Models briljirao na nedavno održanom No Sleep festivalu u Beogradu, već visok broj zahtjeva da natupi na EXITU se doslovno utrostručio i misteriozni Francuz na tvrđavu dolazi već prve noći! Jedan od najtalentiranijih producenata današnjice, eksplodirao je na svjetskoj sceni s furioznim, katarzičnim zvukom koji je svijet otkrio putem njegovih remiksa za Depeche Mode, dok se danas njegova brojna izdanja slušaju milijuni diljem svijeta!

Poput I Hate Models, i njemački dvojac SHDW & Obscure Shape za kratko vrijeme je izgradio čvrsto jezgro lojalnih sljedbenika, zahvaljujući tvrdom zvuku ubrizganim dramatičnim i trance momentima. Sam naziv njihove etikete, „From Another Mind“ već najavljuje njihovo razmišljanje izvan ustaljenih glazbenih tokova, a jedan od rezultata ove skladne, ali jake techno simbioze je titula „Najboljeg novog izvođača“ prema izboru Groove magazina 2016. godine.

Svoju snagu, 90-minutnim live nastupom pokazati će još jedan duo, talijanski acid techno istraživači Boston 168 čiji je rad prepoznala i Ellen Alien, šefica univerzalno cijenjene etikete “Bpitch Control” na kojoj je karijeru započeo i Paul Kalkbrenner. Nakon što je publiku osvojila intenzivnim setovima u top klubovima Griessmuehle, Suicide Circus i KitKat, multimedijskoj umjetnici iz Londona, Black Lotus mnogi danas predviđaju vrtoglav uspjeh na svjetskoj sceni, a njen nedavni EP „Resilience“ to i obećava.

Jaku i borbenu postavu tog dana zaokružit će i članica MMA obitelji, Marcella, koja u poznatom bavarskom klubu nastupa redovno uz imena kao što su Amelie Lens, Helena Hauff ili Francois X, dok na tvrđavu, poslije dva zapažena nastupa na morskom izdanju No Sleep pozornice na Sea Dance festivalu, dolazi nova crnogorska nada Ana Rs!

Ulaznice i info: https://www.exitfest.org