Browse By

EXIT predstavio ekskluzivni VR projekt na Svjetskoj izložbi Expo Dubai

EXIT, dvostruki europski festivalski prvak, predstavljen je na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai s ekskluzivnim VR projektom. Posjetitelji Srpskog paviljona imaju priliku kroz njega EXIT festival iskusiti s mjesta koja nikome nisu dostupna – točno pored Davida Guette na Glavnoj pozornici ili uz Solomuna i Paul Kalkbrennera na Dance Areni! Ovaj impresivni audio-vizualni projekt čine poznate festivalske lokacije snimljene 8K 360 VR kamerom proteklog srpnja, kada se EXIT upisao u povijest kao prvi veliki festival održan od početka pandemije. Novosadski festival jedan je od svega nekoliko svjetski poznatih festivala koji su predstavljeni na Svjetskoj izložbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Posjetitelji Expa i Srpskog paviljona kroz EXIT VR u Dubaiju mogu biti na dunavskom Varadinskom mostu, koji svake godine prođe na tisuće ljudi kako bi stigli do Petrovaradinske tvrđave i festivala. Slijede glavna vrata i raskrižje koje vodi do brojnih festivalskih pozornica i zona. Na Glavnoj pozornici čeka ih David Guetta, ali ovog puta mogu biti pored njega, na mjestu na kojem nitko nije bio! Na obližnjoj, svjetski poznatoj mts Dance Areni posjetiteljima se pruža prilika da stoje uz legendarne Paula Kalkbrennera i Solomuna, a pogled na hram elektronske glazbe i jutra za pamćenje mogu imati i iz VIP zone.

Na Expo Dubai sudjeluju 192 države iz cijelog svijeta, a očekuje se da će privući oko 25 milijuna posjetitelja. Svjetska izložba nastala je 1851. godine, da bi se pod jednim krovom okupile ideje, kulturna dobra, tehnološka i industrijska dostignuća država svijeta. Ovo su događaji koje su tijekom prethodnih 170 godina promijenili svijet i na kojima su predstavljene inovacije poput izmjenične struje, telefona, televizije, kompjutera, zvučnog filma, fotografije u boji i mnoge druge.