Browse By

Exit ponovno u utrci za najbolji festival


Exit festival je i četvrtu godinu za redom nominiran za najbolji svjetski festival izvan Velike Britanije! Nagradu dodjeljuje publika širom svijeta koja najbolje festivale bira glasanjem putem interneta na adresi www.FestivalAwards.com. Prije tri godine Exit je osvojio nagradu „Best European Festival“, koja je sada preimenovana u „Best Overseas Festival“ čime je izbor proširen na cijeli planet.
Festivalska publika iz cijelog svijeta može se vrlo jednostavno registrirati kako bi glasala za nominirane festivale. Za „Best Overseas Festival“, nagradu za koju je nominiran Exit festival, moguće je glasati do polovice listopada na stranici www.FestivalAwards.com. Nakon toga na istom mjestu bit će objavljena imena deset festivala finalista, glasanje se nastavlja, a pobjednik će biti proglašen 18. studenog na dodjeli nagrada u klubu „IndigO2“ u Londonu. Tada će biti poznata i imena dobitnika ulaznica za najbolje festivale jer svatko tko sudjeluje u glasanju, potencijalni je dobitnik ulaznica za najbolje festivale u nagradnom izvlačenju.
U kategoriji „Best Overseas Festival“, ove godine nominirani su brojni festivali širom svijeta, među kojima su i Coachella (SAD), Amsterdam Dance Event (Nizozemska), Big Day Out (Novi Zeland i Australija), Heineken Open’er Festival (Poljska) i Lollapalooza (SAD).
U ostalim kategorijama nominirani su festivali koji se održavaju u Velikoj Britaniji – Glastonbury, Reading, T in the Park, Isle of Wight i mnogi drugi. UK Festival Awards održava se sedmi put, a svake godine dodjeljuju se brojne nagrade u različitim kategorijama.
Exit je nedavno proglašen za najbolji događaj u Jugoistočnoj Europi na festivalu elektronske glazbe i konferenciji „South East Europe Music Event“. Nagrade su dodijeljene u 27 kategorija koje pokrivaju različite područja glazbene scene, a najbolji su odabrani glasanjem publike putem interneta. Exit je ovu SeeMe nagradu osvojio i prethodne dvije godine.