Browse By

Exit kamp na Petrovaradinskoj tvrđavi

Exit kamp će biti smješten na Petrovaradinskoj tvrđavi na prostoru neaktivne vojarne „Janko Čmelnik“ (Trandžament). Premještanje kampa se vrši jer postoji velika vjerojatnost da prvobitno planirana lokacija, iza Oficirske plaže, bude poplavljena zbog prognoziranog izrazito visokog vodostaja Dunava.
U tijeku je selidba sve neophodne infrastrukture kampa na novu lokaciju koja je ustupljena uz suglasnost i podršku VS-a. Budući da je u neaktivnom stanju, na prostoru vojarne „Janko Čmelnik“ ne nalazi se naoružanje i vojno osoblje dok je sam teren u optimalnom stanju za postavljanje kampa.
Kamp će zadržati sve planirane karakteristike i brojnost službi, a prostirat će se na površini od 7 hektara. Jedina razlika bit će nedostatak plaže u neposrednoj blizini kampa pa će posjetiteljima biti preporučeno koristiti neku od gradskih plaža ukoliko to vodostaj Dunava bude dopuštao.

Grafičko rješenje programa i satnica najvećih festivalskih pozornica.

Vrata kampa se i dalje otvaraju 6., a zatvaraju 15. srpnja. Tijekom svih 10 dana, sve službe u kampu će raditi 24 sata dnevno.  Ove godine službe u kampu su uvećane za oko 30% dok je sanitetsko osiguranje gotovo udvostručeno.
Redari, koji su zaduženi za očuvanje reda i mira u kampu, brinut će o sigurnosti, a osoblje kampa pružit će svu potrebnu pomoć i informacije. Svi zaposleni u kampu se mogu lako prepoznati i svako od njih je na raspolaganju za pomoć svakom kamperu.
Kamp ima 160 toaleta, 150 slavina i 75 tuševa s toplom vodom. Raznovrsna hrana i piće prodavat će se u okviru posebnog Foodland prostora u kampu. Pristup internetu i ostali sadržaji u kampu ostat će nepromijenjeni bez obzira na izmjenu lokacije.
Kamperima će na raspolaganju biti recepcija kampa gdje se može platiti usluga čuvanja osobnih stvari i servis punjenja telefona, kamera i sl. Kamp snosi odgovornost jedino za stvari ostavljene za čuvanje na recepciji.
Posjetitelji kampa će pored festivalskih suvenira moći kupiti i kampersku opremu, šatore, vreće za spavanje, podloške za sjedenje, dušeke na napuhavanje, kamperske stolice na rasklapanje, baterijske svjetiljke, tende, pribor za jelo i piće i slično.
Cijena narukvice za desetodnevni boravak u kampu košta 2400 dinara (183 kn) i može se kupiti putem stranice Exitfest.org kao i na recepciji kampa.