Browse By

Exit glazbena konferencija od 8. do 11. srpnja


Exit i Tuborg ove godine od 8. do 11. srpnja organiziraju prvu glazbenu konferenciju na kojoj će se mladi DJ-i i producenti iz regije susresti sa zvijezdama koje nastupaju na ovogodišnjem festivalu i s njima razmijeniti tehnike, iskustva i znanja iz područja elektronske glazbe. Programi će se održavati na Petrovaradinskoj tvrđavi u posebno opremljenim prostorijama za ovu priliku, a sudionici konferencije će biti birani putem natječaja na stranici Exitmusic.tv.
Mladi će u okviru tribina i master-classova slušati i diskutirati stavove svojih iskusnih kolega iz svijeta i regije na teme stanja i trendova na glazbenoj sceni, suvremenih tehnologija, tehnika glazbenog tržišta, a sve s ciljem približavanja regionalne scene svjetskoj. Osim tribina, headlineri festivala će demonstrirati svoje DJ tehnike i znanja iz područja glazbene produkcije, a koje će sudionici u interaktivnom radu moći i sami isprobati. Pojedine zvijezde s Dance Arene i Happynovisad pozornice, među kojima su Laidback Luke, Brodinski, Tim Exile i Rustie su već potvrdili svoje uloge predavača i demonstratora, a konačan program konferencije bit će uskoro objavljen na Exitfest.org.
Sudionici konferencije će biti birani natječajem na stranici Exitmusic.tv. koji počinje u četvrtak 1. srpnja i trajat će do ponedjeljka 5. srpnja. Svatko tko želi sudjelovati moći će svoj DJ mix postaviti na Soundcloud.com stranici, proslijedi ga na Exitmusic.tv, nakon čega će za njih glasati posjetitelji stranice, kao i prijatelji i poznanici sa socijalne mreže Facebook. 30 mladih DJa koji uspiju skupiti najviše glasova postat će nositelji EMC akreditacije, koja će osim pristupa tribinama i master-classovima, omogućavati i besplatan ulaz i boravak na Exit festivalu.
Exit Festival kao brend s velikim povjerenjem kod ljudi u području glazbene industrije i Tuborg kao brend koji je poznat kao aktivni sudionik u društveno odgovornim pitanjima, odlučili su udruženim snagama organizirati EMC kao mjesto na kojem će sudionici kroz dobar provod i zabavu steći i unaprijediti znanja i iskustva o industriji u koju su se upustili.
Ovogodišnji Exit festival na kojem će nastupiti The Chemical Brothers, Faith No More, Mika, Missy Elliott, Placebo, David Guetta, LCD Soundsystem, Pendulum Live, Röyksopp Ricardo Villalobos, Behemoth, Crystal Castles, The Exploited, Klaxons i brojni izvođači na preko 20 festivalskih bina, održat će se od 8. do 11. srpnji na Petrovaradinskoj tvrđavi.