Browse By

Exit 2011: Underworld i Beirut u Novom Sadu


Nakon nastupa za pamćenje na Exitu 2005. godine, Underworld se vraća na festival s novim albumom, ali s nesmanjenom glazbenom karizmom. Pored njih, svirku na Exitu, koji se ove godine u Novom Sadu održava od 7. do 10. srpnja, potvrdio je i bend sasvim osobitog zvuka, američka indie senzacija s istočnoeuropskom emocijom, Beirut.
Pioniri elektronske glazbe, britanski Underworld, nakon osam objavljenih studijskih albuma vraća se u Srbiju podsjetiti posjetitelje festivala koliko dobre tulume prave. Njihov posljednji album Barking objavljen u rujnu 2010. godine, predstavlja gromoglasan povratak na scenu kojim su još jednom pokazali kreativnu nadmoć u svom žanru.

Album je bio dostupan za besplatno preuzimanje na njihovoj stranici, a i sjajno prihvaćen od strane kritike. Sarah Bee, kritičarka za BBC Music, primijetila je da album nosi ‘lakoću i radost njihove glazbe, koja se kombinira s besramnom žestinom, kao i osjećaj dubokog zadovoljstva i mira. Vjerni su sebi, uvijek ono što jesu i možemo slobodno reći da je ovo zvuk glazbenika koji nemaju što dokazati, a imaju sve dati.’ Nepobjedivi majstori nevjerojatnih elektronskih nastupa uživo, na čelu s energičnim Karlom Hydeom još će jednom prodrmati posjetitelje tvrđave i natjerati sve na kolektivni ples.
Jedan od najegzotičnijih bendova indie vala, Beirut, na čelu sa zapanjujuće talentiranim Zach Condonom, bit će jedan od headlinera Fusion pozornice Exit festivala. Ono što svakako karakterizira glazbu mladog frontmena Beiruta, njegova je opčinjenost zvucima Europe, od balkanske romske glazbe, preko polke do francuskih šansona koje izuzetno dobro začinjava svojim poetičnim vokalom. Melankolični raštimani orkestar s istočnoeuropskom patinom stekao je ogroman broj obožavatelja širom svijeta sa svoja dva objavljena albuma, Gulag Orkestar iz 2005. i The Flying Club Cup iz 2007., a dio njihovog trećeg studijskog albuma koji je u pripremi imat ćemo priliku čuti i na samom Exit festivalu.
Exit Festival koji se ove godine u Novom Sadu održava od 7. do 10. srpnja, nastavit će svoje fanove opskrbljivati najboljim izvođačima iz cijelog svijeta na 20 pozornica, a ove će godine dočekati i svog dvomilijuntog posjetitelja.

Prodaja ulaznica

U Hrvatskoj je prodaja ulaznica započela 22. prosinca 2010. godine. Starim kupcima Exita (tzv. Exit Tribe) koji su barem jednom u zadnje tri godine kupili ulaznicu omogućena je kupovina 4-dnevne ulaznice uz koju se dobiva besplatan prijevoz i mjesto u kampu za 440 kn.
Za nove kupce u ponudi je ograničen broj četverodnevnih ulaznica po cijeni od 440 kn te kamp po 185 kn.
Navedena cijena ulaznica traje do isteka zaliha nakon čega će se cijena dizati na puni iznos od 550 kn.
Službena prodajna mjesta Exita su sljedeća:
Dallas Music Shop, Masarykova 6, Zagreb
Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
V.O.O.D.O.O. Underground, Jagode Truhelke 3, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik
Dallas Music Shop, Antuninska 2, Dubrovnik
Dallas Music Shop, Carera 72, Rovinj
CD Shop Centar, Fontička 3, Pula
Više informacija na:
www.exitfest.org
http://bit.ly/ExitHrvatska
www.facebook.com/exithr