Browse By

European Festival Awards: No Sleep je najbolji novi festival Europe!

Exitov međunarodno priznati No Sleep Festival proglašen je kao „Najbolji novi festival Europe“ na sinoćnjoj svečanoj dodjeli Europskih festivalskih nagrada (European Festival Awards) u Nizozemskoj, najprestižnijem europskom festivalskom natjecanju. Prije titule za No Sleep, EXIT je već osvojio dvije nagrade za „Najbolji veliki europski festival“ za izdanja iz 2013. i 2017. godine, a Sea Dance za „Najbolji europski festival srednje veličine“ 2015. godine. Time je EXIT tim postao i najnagrađivanija nezavisna festivalska grupacija Europe, osvojivši čak četiri titule u samo sedam godina i to u godini kada EXIT slavi svoj jubilarni, dvadeseti rođendan! Trijumf No Sleep festivala posebno se ističe kada se uzme u obzir da je na ovogodišnjem festivalskom natjecanju sudjelovalo više stotina festivala, za koje je glasalo preko 350 tisuća ljudi iz brojnih zemalja svijeta, kao i stručni žiri, koji čine neki od najvećih autoriteta u svjetskoj glazbenoj industriji. Nakon dvije osvojene titule, i EXIT se ponovno našao među deset najboljih velikih festivala Europe, i to deseti put od kad su ove nagrade ustanovljene 2009. ملاعب اليورو 2024 godine, dok se među najboljima u svojoj kategoriji čak šesti put našao i Sea Dance.

Glazbena platforma No Sleep koju je EXIT kreirao uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, izgradila je zavidnu reputaciju na svjetskoj sceni u proteklih pet godina, prije svega kroz kultnu pozornicu na EXIT i Sea Dance festivalima, ali i brojnim No Sleep događajima u svjetskim metropolama kao što su London, New York, Rim, Sao Paulo, Barcelona i drugi. Uz pohvale fanova i medija iz preko 40 zemalja svijeta, No Sleep je predstavio neke od najuzbudljivijih izvođača svjetske elektronske scene i vodećih klubova svijeta, koji su ugostili i Exitove No Sleep događaje, a među kojima su i fabric (London), Rex, Concrete (Pariz), Tresor (Berlin), Sub Club (Glasgow), Fuse (Brisel), Arma17 (Moskva), D-Edge (Sao Paolo), The Bunker (New York), Goa (Rim), Nitsa (Barcelona) i drugi.

Iako se održava samo dvije godine u današnjem formatu, No Sleep se već izdvojio kao jedan od najvećih indoor elektronskih glazbenih događaja u Europi, a održava se na preko deset lokacija u Beogradu, uključujući Glavni hangar u Luci Beograd i međunarodno priznate klubove kao što su Drugstore, 20/44, Mladost, half, Dot i drugi. Na popisu dosadašnjih izvođača festivala nalaze se redom neka od najtraženijih svjetskih imena kao što su Nina Kraviz, Fatboy Slim, Amelie Lens, Bicep, Jeff Mills, Dax J i brojni drugi. Nakon velikog uspjeha u vidu rasprodanog samostalnog festivalskog izdanja i prateće konferencije, No Sleep se vraća ove godine u studenom, a sve detaljnije informacije bit će uskoro dostupne na nosleepfestival.com.

Samo do petka, 17. siječnja: Uz EXIT 2.0 i dvaput na more!

Za sve one koji jedva čekaju ljeto i noći na No Sleep pozornicama na EXIT i Sea Dance festivalima, u tijeku je i velika akcija u kojoj se kupovinom ulaznice za jubilarni, dvadeseti rođendan EXIT festivala po promotivnoj cijeni od 450 kn, na poklon mogu dobiti i festivalske ulaznice za Sea Star u Umagu i Sea Dance na budvanskoj plaži Buljarica! Akcija traje najkasnije do petka, 17. siječnja u ponoć, a dovoljno je da se svi postojeći i budući kupci poslije registriraju u periodu od 1. do 29. veljače na stranici exitfest.org gdje mogu i kupiti ulaznice, kao i direktno u prodajnoj mreži Gigs Tix. Turistički paketi za EXIT i druge festivale nalaze se na stranici exittrip. العاب بتتلعب على النت org.