Browse By

Elektronska prašina Exit festivala


Nemojte se iznenaditi kad ovog ljeta iznad Petrovaradinske tvrđave budete vidjeli oblak prašine, jer, sudeći po do sada najavljenim elektronskim izvođačima, plesa će biti sve do zore. Dance Arena Exit festivala 2012. već se ustoličuje kao nezaobilazna ljetna destinacija za partijanere širom svijeta. Nova potvrđena imena na ovoj pozornici su sjajan prijatelj Exita i domaće publike, Laurent Garnier sa setom L.B.S, senzacija koju je prije dvije godine otkrio HNS stage, Brodinski, kao i Azari & III, tajanstveni kanadski sastav koji je prošle godine pobrao sve pohvale kritike.
Pored Dance Arene, ljetnom oblaku prašine pridružuje se i Elektrana stage i prvi sastav koji je ove godine na njemu potvrđen, danski electro pop bend, When Saints Go Machine.
Laurent Garnier (Live Booth Sessions)
Francuski pionir elektronske glazbe, Laurent Garnier, pridružuje se posljednjeg dana festivala popisu izvođača Dance Arene sa svojom potpuno novom turnejom “L.B.S.”. Ovaj klupski projekt čine Laurent Garnier, Benjamin Rippert i Stephane “Scan X” Dri. Ravno s DJ pultova svjetski poznatih klubova, L.B.S. nudi najbolje od oba svijeta kombinirajući fleksibilnost i svestranost DJ seta sa sposobnošću da se sa stvarima eksperimentira uživo. Dva pulta, nekoliko tipkovnica i DJ uređaj generirat će četverosatni improvizirani organski set koji će zasigurno utabati podij Dance Arene. Laurent Garnier objašnjava da je L.B.S stvoren ne samo da upotpuni njegov rad, nego i da pruži potpuno novo klupsko iskustvo svima koji mu prisustvuju. Garnier je oduvijek pomjerao granice elektronske glazbe te jedva čekamo da čujemo što će spremiti za publiku Arene koja broji preko 20.000 posjetitelja!
Mali prozor u ono što nas čeka na http://www.youtube.com/watch?v=tHb_m57sHfk.
Azari & III
U subotu navečer Dance Arenom dominirat će sastav Azari & III, vlasnici singlova Hungry For The Power i Reckless (With Your Love), koji su lansirali ovaj tajanstveni kanadski sastav u epicentar svjetskih događanja. Azari & III su aktivni pod različitim pseudonimima još od sredine devedesetih i eksperimentirali su sa svim pravcima, od garažnog rocka, do housea i disca, ali tek 2008. godine kad su oformljeni pod imenom Azari & III definirali su se kao – nedefinirani. Teško je reći kojoj sceni pripadaju, ali oni se ni ne trude ograničavati. Brojne originalne stvari i remixi variraju od melankoličnih s primjesama ambijentala pa sve do podijskih himni induciranih technom. Kontroverze oko prvog spota za Hungry For The Power koji je bio obrisan s Youtubea zbog eksplicitnog sadržaja samo su još više uskovitlale prašinu koja već naveliko podigla oko njih pa je debi album nazvan kao i sam bend, koji je izašao u kolovozu prošle godine za Tigin Turbo Recordings, dobio sjajne ocjene kritike i publike.
Brodinski
Brodinski je možda jedan od najzanimljivijih mladih producenata koji su se pojavili na sceni u proteklih par godina. Njegovi setovi sadrže sve od tvrdog techna, preko napumpanog housea pa sve do old school i najsvježijeg hip-hopa. Fama oko Brodinskog je počela u listopadu 2007. kada je njegov prvi singl Bad Runner ugledao svjetlost dana. Ubrzo potom slijedi podrška od izvođača kao što su Tiga, Chloe, Erol Alkan, A Trak, Busy P, Switch i Laurent Garnier, kao i bombardiranje zahtjevima za remixe od strane izvođača poput Klaxons, Das Pop, Shoes, D.I.M, Heart Revolutions i Adam Sky. Brodinski je uzjahao val slave na najbolji mogući način – uslijedio je drugi EP, Oblivion, za etiketu Turbo Recordings, a zatim i kompilacija The Best of Everything. Ovu godinu započeo je s još jednim bumom, remixom singla On’n’On francuskog dua Justice, a na najvećoj elektronskoj pozornici Exita slušat ćemo ga 12. srpnja.
O EXIT FESTIVALU: Exit je ljetni glazbeni festival koji se održava jednom godišnje u Novom Sadu od 2000. godine. Festival traje četiri dana, održava se početkom srpnja, na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi koja potječe iz osamnaestog stoljeća, naslonjenoj na obalu Dunava.
Exit je već godinama jedan od najboljih glazbenih festivala u Europi i mjesto gdje su neke od svojih najboljih nastupa imali Snoop Dogg, The Prodigy, Paul Weller, Arctic Monkeys, Moby, Chemical Brothers, Iggy Pop, Garbage, Primal Scream, Jamiroquai, Nick Cave, Billy Idol, Portishead, Roger Sanchez, Carl Cox, Frankie Knuckles, David Guetta i mnogi drugi.
Exit je 2007. godine osvojio nagradu „Najbolji europski festival“ koju dodjeljuje udruženje 40 najvećih europskih festivala. Exit podržava veliki broj društvenih i humanitarnih inicijativa i akcija. „The State of Exit Fondacija“ osnovana je 2010. kako bi pomogla unapređenju visokog obrazovanja u Srbiji.
Ulaznice za Exit koji će se održati od 12. do 15. srpnja 2012. su u prodaji. Više informacija o ulaznicama i prodajnim mjestima možete pronaći na: www.exitfest.org.
ULAZNICE:

 • Festivalska ulaznica – 555 kn
 • Premium paket – 895 kn za cijelu Hrvatsku, odnosno 745 kn za kupce iz Osijeka – paket sadrži festivalsku ulaznicu, mjesto u kampu i prijevoz
 • Kamp – 190 kn

Ulaznice i paketi za Exit 2012. mogu se kupiti na službenim prodajnim mjestima u Hrvatskoj:

 • Dallas Music Shop, Teslina 14, Zagreb
 • AVE Fashion Store, Portanova, Svilajska 31a, Osijek
 • Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
 • Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M. Gupca 3a, Rijeka
 • Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
 • Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
 • Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik
 • Dallas Music Shop, Carera 72, Rovinj