Browse By

Eksplodirala šesta Hartera!


Ekplozija prvoga dana šeste Hartere dogodila sa na Tuborgovoj glavnoj pozornici koju su minirali Dubioza Kolektiv, Atari Teenage Riot, Symbol One, Duke Dumont i Erol Alkan.
Prvoga dana šeste Hartere na Tuborgovoj glavnoj pozornic  dočekao nas je opušteni, ali energični zvuk Dubioze kolektiv koji su započeli večer pozitivnim regge, dub i rock melodijama.  Bosanski duh i politički osviještene poruke probudile su Harteru iz njenog jednogodišnjeg sna.  Riječka kultura kasnih izlazaka uzrokovala je polu prazanu halu, no Dubioza je svejedno uložila svu svoju energiju kako bi pripremili teritorij nadolazećim izvođačima.

FOTOGALERIJA

Pogledajte fotke sa prvog dana šeste Hartere!

U jednom trenutku Harterom se prolomila velika buka, a na Tuborg pozornicu izašli su Atari Teenage Riot. Ti su nas neuništivi glazbeni aktivisti, nakon dugogodišnje stanke,  agresivno pokušali osvijestiti kombinacijom techna i punka. Naravno, u tome su bar na kratko uspjeli, a  ljudi na Harteri su skakali, pjevali i vrištali, oduševljeni glasom anti-nacističke propagande koji je bio popraćen autentičnim performansom vrijednim svake sekunde naše pozornosti.

Nakon revolucije Atari Teenage Riota, konačno se predstavljajući domaćoj publici,  Symbol One su uspostavili ravnotežu ritmova i melodija. Bili smo sretni i ponosni slušajući nu-rave u Hrvatskom izdanju. U svakom slučaju,  opravdana im je svaka pohvala izvan naših skučenih nacionalnih granica.
Nakon njih na Tuborg pozornicu se popeo Duke Dumont, simpatični, talentirani i trenutno vrlo cijenjeni DJ koji je veliku halu Hartere popunio  ljudima željnim plesa i zabave.  Pokazao je Riječanima što je fidget i omogućio im divljanje uz zvuk koji  se rijetko čuje na ovim  prostorima.  Kao šećer na kraju, Erol Alkan je potpuno osvojio posjetitelje Hartere.
Prostor se ispunio specifičnom raveerskom energijom kako bi publiku ostavio žednima plesa i vratio ih idući dan na duplu porciju P.L.U.R.-a.