Browse By

Dokumentarac o Papayi i Zrću osvaja filmski svijet

Tijekom protekle godine najpoznatiji hrvatski klub Papaya snimio je vrlo zanimljivi glazbeno turistički dokumentarni film „Papaya Make Some Noise“ o nastanku samoga kluba te plaže Zrće u režiji Vanje Vascarca. Film je do sada primio mnogobrojne pohvale, a i sam se može pohvaliti nominacijama na raznim domaćim i inozemnim filmskim festivalima.
AXWELL PAPAYA MAKE SOME NOISE
„Tišina, more, manjak ljudi, krajolik koji podsjeća na mjesečevu površinu – što bi ovdje moglo biti zabavno?“ – ovo se pitanje priupitao Axwell, renomirani svjetski glazbeni producent i DJ, kada je prvi puta dolazio na otok Pag. Nedugo zatim prikazala mu se totalno drugačija scena i emocije: prekrasne plaže, glazba, ljudi, nezaboravna atmosfera koja vas osvoji na prvu.
S upravo opisanom scenom kreće dokumentari fim o jedinstvenom klubu koji je uspio u kratkom vremenu postati jedna od najtraženijih svjetskih glazbenih destinacija. Klub Papaya od početka prati svoj cilj, a to je postati svjetska broj 1 destinacija za mlade te je u tome dosad primila podršku najvećih imena svjetske glazbene scene koja ujedno i glume u dokumentarnom filmu o njenom nastanku: Axwell, Armin Van Buuren, Carl Cox, Freemasons, Shapeshifters, Seth Troxler, novinari DJ Mag magazina te mnogi drugi.
ARMIN VAN BUREEN PAPAYA MAKE SOME NOISE
Film je trenutno uvršten na eminentne film festivale, i to na Starigrad Paklenica Film Festival u Hrvatskoj te na San Pedro International Film Festivalu, a pred potvrdom je i Knoxville Music & Film Festival. Također, treba napomenuti kako je film na austrijskom CIFFT-u, nominiran u kategoriji najboljih turističkih dokumentaraca na svijetu! CIFFT je međunarodni odbor za izbor najprestižnijih turističkih fimova. Njihov je cilj održavati internacionalnu platformu koja ohrabruje globalni turizam kroz audio i video medije te održati liniju turističke promocije putem pressa i drugih medija. Osim prikazavinja „Papaya Make Some Noise“ u pregovoru su i ekskluzivni Papaya partyiji i to u Cannesu, Beču i Frankfurtu.
Službeni trailer dokumentarnog filma Papaya Make Some Noise u režiji Vanje Vascarca možete pogledati ovdje: