Browse By

DJ Tayo glavna zvijezda karnevalskog partyja

Koliko god razočaranje zbog promjene lokacije i popratnih nedostataka ovogodišnjeg partijanja pod maskama bilo veliko, 16. veljače u organizaciji Turističke zajednice Grada Rijeke u Stereo dvorani održat će se karnevalski »House Cont-Act Party« čiji će line-up zasigurno privući veliki broj ljubitelja elektroničke glazbe. Kao glavna zvijezda partyja riječkoj publici predstaviti će se DJ Tayo, poznata faca svjetske breaks scene, talentirani breakbeat i dub umjetnik iz Londona te jedan od pokretača nu skool breaks pravca.
U sam vrh svjetske DJ scene došao je nakon izdavanja prvog Y4K albuma u 2000. godini te lansiranja vlastitog labela Mob Records, na kojemu su izdavali Stanton Warriors-i, Lee Combs, Kevin Beber, Meat Katie, Rennie Pilgrem, Krafty, Kuts i mnogi drugi.
DJ Tayo poznat je i kao kreator žešćeg, klupski orijentiranog stila breaksa, u poznatom londonskom klubu Fabric vodio je večer »Cool & Deadly«, a upravo je njemu pripala čast za miksanje »Fabric Live« CD-a koji izlazi tjedan dana prije njegovog dolaska u Rijeku. Radi se o novoj, 32. po redu kompilaciji iz redova londonskog Fabric Recordsa koja se sastoji od 21 skladbe, među kojima su 4 originalne Tayo produkcije.
Vrhunskom glazbeniku i njegovom spektru breakbeat i electro zvuka pridružit će se domaći DJ-i Mark Ash, Bebetto, Robie Ray i Sir Jane te VJ tim lole.kee.bolek, a prigodnu atmosferu pojačat će karnevalska scenografija kluba kao i svi oni koji se na partijanje odluče doći pod maskama.
Besplatne pozivnice kreću 5. veljače
Ulaz na karnevalski party neće se naplaćivati, a jedan od nedostataka nove lokacije svakako je ograničenost broja posjetitelja. Tako će samo prvih šesto najbržih gledatelja, slušetelja, čitatelja ili surfera moći dobiti šesto besplatnih pozivnica koje će od 5. veljače dijeliti na radio (Radio Rijeka, Svid radio, Radio Trsat, Otvoreni radio) i TV postajama (KanalR, MTV Adria), u tiskanim izdanjima (Novi list, Sonda i Metro) te na internetskim portalima (vip music, www.brija.com, www.jacbri.com, www.tportal.hr, www.net.hr).
Piše: Dea Demić, Novi list