Browse By

Disko klub Tesla na Srdočima?

Od rock kluba, preko popularnog narodnjačkog okupljališta do modernog i urbanog diskokluba – upravo je to preobrazba koju će na jesen doživjeti već neko vrijeme zatvoreni klub »Mrrak« na Srdočima. Naime, klub »Mrrak«, široj javnosti poznat po narodnjačkom glazbenom repertoaru, a koji je novinske stupce punio navodnim premlaćivanjem predsjednik »Rijeke« Roberta Ježića, u studenom bi trebao zaživjeti kao urbani diskoklub »Tesla« koji su, jučerašnjim potpisivanjem ugovora o najmu, preuzeli braća Zoran i Damir Badurina, poznati kao voditelji popularnog okupljališta na Kantridi »Viva Cafe do Brasil«, koji će se već ovih dana baciti na posao kako bi novi diskoklub svoja vrata mogao otvoriti već za nekoliko mjeseci.
Ovih dana, točnije 30. kolovoza, »Viva« slavi četvrti rođendan, a ovaj klub bit će odličan rođendanski poklon Rijeci. Interijer kluba kompletno ćemo renovirati, u planu su novi razglas i rasvjeta, kratko je komentirao Damir Badurina koji s bratom Zoranom već četiri godine uspješno posluje s caffe barom »Viva Cafe do Brasil«.
U godini kad se obilježava 150. godina genijalnog znanstvenika Nikole Tesle koji je inspirirao brojne umjetnike, poput Rade Šerbedžije i »Teatra Ulysses«, te riječkog rokera Damira Urbana i njegove »Četvorke«, svjetski poznati izumitelj inspirirao je i Riječane Damira i Zorana Badurinu koji su novom klubu nadjenuli ime »Tesla«. Tako će nakon »Mrraka«, na Srdočima u studenom zasjati svjetlo »Tesle«.
Novi diskoklub bit će urban i moderan, a što se tiče glazbenog odabira, naglasak je na modernu glazbu, odnosno disko i house. Klub će biti i uređen u skladu s nazivom, uz elemente interijera koji će prizivati izume našeg genijalnog znanstvenika.