Browse By

Dejan Miličević u osječkom klubu Bastion (intervju + nagradna igra)

Klub Bastion nastavlja s promocijom elektronske glazbe u Osijeku, pa je tako nakon Petra Dundova i Valentina Kanzyania došao na red još jedan kvalitetan event. Sljedeći izvođač koji će nastupiti pred osječkim partijanerima je 31-godišnja srpska zvijezda elektronike – Dejan Miličević. Party se održava u petak, 15. travnja, a uz glavnog gosta nastupiti će još Tom Spock i Dee Kay. Cijena ulaznice iznosi 30kn.

Miličević je uz Marka Nastića jedan od vodećih izvođača techno/tech-house zvuka u Srbiji te je na sceni više od 15 godina. Davne 1996. godine s kolegom i prijateljem Markom Nastićem osniva techno dvojac Teenage Techno Punks te započinje graditi svoju karijeru u svijetu elektronike. Kroz godine nastupao je diljem Europe i trenutno je član Kne’deep booking agencije iz Berlina.
Intervju:
Povodom nastupa Dejana Miličevića u Osijeku, organizatori su i odradili mali intervju s raspoloženim headlinerom eventa:
1. Pozdrav Dejane, kako si?
Prilično dobro, sinoć sam doputovao iz Madrida gdje smo nastupali u klubu Fabrik, pasalo muy bien!
2. Što te je potaknulo da kreneš u DJ i produkcijske vode?
Čista ljubav prema glazbi i magija posla koji DJ obavlja.
3. Kakva ti je bila protekla godina, a kako je krenula ova?
Prošla godina je bila odlična, imali smo 10 godina agencije i vrata su nam bila otvorena za sve najveće festivale u Europi (Dance Valley, Sonar, Awakenings, Tommorowland, itd), tako da sam prezadovoljan 2010. godinom. Ova je također izvrsna – od početka 2011. sam zauzet svakog vikenda.
4. U siječnju si gostovao u Đakovu, veljači u Zagrebu, ožujku u Rijeci i sada u travnju natupaš u Osijeku. Kako bi to objasnio, osim da si očito tražen u Hrvatskoj?
Sve je počelo s bukingom u Rovinju, gdje sam radio s TNG ekipom,a odmah nakon toga je krenuo val zahtjeva. Nemam pojma zaista, ali čini mi se da su momci odradili dobar promotivni posao za moje ime u Hrvatskoj. Thanks Guys and Hermanitos!
5. Kako si nastupao već mnogo puta u Hrvatskoj, možeš li usporediti scenu u Srbiji i Hrvatskoj?
Pa mislim da je jako slična situacija, tj. u principu ista, budući da smo jako bliski po temperamentu, jeziku, običajima, a i politička scena isto funkcionira, hehe. U principu, elektronika svugde izgleda jako slično – glazba je ta koja ruši sve barijere i ima specifičan utjecaj na tijelo i dušu.
6. Pitanje za producente – u kojem programu radiš? Imaš li nekakav tip-trick?
Radim i dalje u Cubase-u, a mislim da je najbolje zadržati se na jednom editing software-u, zato što ti to daje vremena da ga zaista savršeno upoznaš. Tek tada možes napraviti ono što želiš. A tip, kada misliš da znaš dosta o produkciji, dogodi se nešto novo što ti otvori novi pogled na sve i shvatiš da zapravo znaš jako malo.
7. Najnoviji projekti, izdanja, suradnje?
Projekata za sada imam na pregršt, jako puno se radi u našem Bordel studiu, imam projekte s Milosavljevićem, Pavlovićem (Mur), Nastićem, Hoagom, DJ Peppe-om i naravno solo kao Dejan Miličević. Također se čeka moj prvi album koji izlazi na Gillesku Records, kod frenda Aneurie iz Slovenije. Album se zove Trust And The Purpose i bazira se na house-u, jazz-u i technu.
8. Poruka za Osijek?
Vidimo se uskoro, narode!
Nagradna igra:
Brija Dot Com dijeli 2×1 ulaznicu za nastup Dejana Miličevića u klubu Bastion. Pošalji mail s podacima na info@brija.com i osvoji ulaznicu!
Info:
Facebook event