Browse By

Dašak elektroničke glazbe u Aurori uz Marka Nastića i Oxiu

U petak 22.08. za pult Aurore će stati predvodnici europske elektronske scene, Marko Nastić – ključna figura techno i tech-house scene iz Srbije, te OXIA jedan od najpoznatijih francuskih techno, electro, house DJ-eva i producenata i rado viđen gost u Dalmaciji koji je svoj prvi nastup na ovim prostorima imao baš u Aurori prije 11 godina. Za party na kojem će snage odmjeriti i domaći dvojac Edy C., te Juri Paik ulaznice su u pretprodaji po 50 kn, a mogu se kupiti u sustavu Eventima i Adriaticketa.
Na partyju će nastupiti kao glavni gost Oxia, jedan od najpoznatijih francuskih techno/electro/house DJ-eva i producenata, te rado viđen gost u Dalmaciji. Prvi nastup u ovim krajevima imao je prije 11 godina u Aurori, na poznatom party-u s Umekom. Pravim imenom Olivier Raymond, Oxia je poznat kako po brojnim kvalitetnim samostalnim izdanjima, tako i po suradnji sa svojim francuskim kolegama, kao što su npr. The Hacker, Laurent Garnier, Miss Kittin, Kiko i drugi. Možemo slobodno reći da je Oxia mezimac domaće scene, te da na ovim prostorima uživa status prave zvijezde.
Marka Nastića, koji je zaslužan za podizanje techno scene u svojoj zemlji još za vrijeme raspada bivše Jugoslavije. No, Nastić nije ostao koncentriran samo na techno već je išao i korak dalje u svojem glazbenom opusu. Kao techno tinejdžer počeo je svirati po Beogradu od kojih izdvaja rezidencije u beogradskoj Industriji i Omenu. Tamo je upoznao Dejana Miličevića s kojim je osnovao DJ Team – Teenage Techno Punks. Surađujući s mnogim gradskim DJ-evima poput Gordana Paunovića, Marka Milosavljevića i drugih, postao je ključno ime za promociju srpske techno scene. Nastić kao vođa ovog kolektiva postao najtraženiji umjetnik regionalne elektronske scene. U narednom razdoblju shvaća da se ne može razvijati ako pušta samo čisti techno, house ili minimal pa je počeo vrtiti sve, a možda i više od toga. Bio je član slavne Recycled Loops etikete od Umeka i Kanzyania, te osnovao i vlastite izdavačke kuće od kojih se ističe Recon Warriors koja mu je bila odskočna daska na europskoj sceni.