Browse By

Cold Snap kreće na europsku turneju!


Svi koji su Cold Snap definirali kao punokrvni groove metal sa svjetskim potencijalom, definitivno su bili u pravu. Cold Snapu je uspjelo ono što je većini bendova životni cilj i mnogima neostvaren san – objavljivanje albuma za izdavačku kuću MiG Music, distribuciju albuma u USA, a ova nezaustavljiva petorka grabi dalje i dokazuje da za njih ništa nije nemoguće!
Nekoliko mjeseci nakon što su objavili odlično prihvaćen drugi studijski album ‘Perfection’, Cold Snap će  kao support američkoj grupi Pro-Pain krenuti na europsku turneju ‘Foul Taste of Freedom 2011’ koja će 06. svibnja startati u Nizozemskoj.
Nakon toga, Cold Snap se vraćaju u Hrvatsku gdje će nastupiti u Varaždinu na V.U.K. festu na Dravi, početkom srpnja će po treći put svirati na prestižnom Metal Campu u Sloveniji i još nekoliko ljetnih festivala.
Krajem kolovoza planiraju snimiti spot za drugi singl ‘Snap’ s albuma ‘Perfection’ koji je najavljen singlom i video spotom ‘Bongo Bong’, hipnotičkom obradom koju potpisuje Manu Chao! Taj je vide u prvih nekoliko dana pogledao preko 20.000 gledatelja na you tubeu.
Nakon toga, najagilniji groove metalci spramaju se otisnuti i na hrvatsku turneju!
U svim nabrojenim aktivnostima sudjelovat će novi gitarist Vlado Soldatek, koji je zamijenio dugogodišnjeg člana Ninoslava Friščića, koji je zbog problema sa zdravljem morao napustiti bend.
“Naša najnovija, ali nikako najsretnija vijest je da je iz Cold Snap morao izaći gitarist Ninoslav Friščić. Teško zdravstveno stanje uzelo je svoj danak i počelo intenzivno utjecati na Ninoslava, što se izrazito osjetilo u kreativnoj energiji, atmosferi i odnosima u bendu. Ciljeve i tempo Cold Snap nije jednostavno pratiti, i koliko god je naša odluka o promjeni gitarista za nas i za Ninoslava jako stresna i teška, u ovom trenutku vjerujemo da je ispravna. Ono što nikako ne bi htjeli je da ta naša odluka utječe na prijateljstvo koje smo gradili zadnjih osam godina, a neki od nas i cijeli život.Odlukom svih članova benda, na mjesto Ninoslava Friščića došao je Vlado Soldatek, koji će uz, veliko poštovanje prema Ninoslavu, pokušati unijeti nešto novo u Cold Snap, a je li naša odluka stvarno ispravna pokazat će vrijeme” obrazložili su zamjenu gitarista članovi benda.’ – Cold Snap za muziku.hr