Browse By

Carnival Party posjetilo preko 6000 ljubitelja elektroničke glazbe


Dočekali smo deseto izdanje Carnival Party-a, najdugovječnijeg festivala elektronske glazbe u Hrvatskoj, festivala koji se trudi predstaviti trendove na svjetskoj, urbanoj i elektronskoj glazbenoj sceni. Festival se je smjestio u šator na rivi, čije je pročelje bilo ukrašeno motivima “trećeg oka” – ovogodišnjeg vizualnog indentiteta. Carnival Party 10 – CP10  je u dva dana posjetilo preko 6000 ljudi! 
Nakon glavnog događanja 12. i 13 veljače u šatoru na riječkoj rivi, raznovrsni CP program preselio se je u riječke klubove Stereo, Gekko, Discordia, Tunel , Terminal i  La Noche. Na desetom Carnival Party-u nastupilo je 20 DJ-a iz Hrvatske (od čega 15 riječkih), 12 inozemnih DJ-a i 7 bandova.
Čast otvaranja prvog dana Carnival Party-a na riječkoj rivi pripala je  mladom i prespektivnom riječkom bandu Senzorz. Zatim su nastupili energični punk-rock-funk band Dosh Lee iz Zagreba. Riječki band Morso zapalio je publiku, nastavili su Disco n Action s posebno pripremljenim materijalom za CP10, uključujući i jednu pjesmu gdje su kao gosti nastupli riječki DJi : Ogi, Rotten, Miće Mace, Vlad Tepeš.
Trenutak koji su svi čekali bio je nastup Kirila Džajkovskog i banda. Pred potpuno ispunjenim šatorom izašli su na pozornicu i krenuo je urnebesan nastup koji nikoga nije ostavio ravnodušnim. Energija je prožimala rijeku ljudi što se gibala šatorom dok im je Kirilov orkestar pružao zvučni vrhunac.
Prva večer Carnival Party-a opravdala je sva očekivanja i biti će to večer koju će Riječani i mogobrojni posjetitelji iz susjednih gradova još dugo prepričavati.
Druga večer Carnival Party-a počela je nastupom Miss Kiky – pobjednicom natječaja za mlade DJ-e. Elektronsku večer desetog Carnival Party-a su nastavili su poznati riječki dji i producenti elektronske glazbe Pacco & Rudy B, te zatim iskusni Underground Sky koji su publici pružili vrhunsku produkciju plesne elektronske glazbe.
Oko pola noći nastup je započeo Neil Landstrumm, pozvan na Carnival Party da riječkoj publici pruži jedno novo glazbeno iskustvo. Blio je upravo tako, Neil je izveo nastup pomoću brojne elektroničke aparature i pokazao moć inovativnog spajanja dubstep i techno glazbe, trenutno vrlo interesantne fuzije na svjetskoj elektronskoj sceni.
Nastup Alexa Gophera, producenta s brojnim izdanjima i remixevima za najveće zvijezde rock i electro  glazbe, označio je početak pravog karnevalskog ludila. Publika je u potpuno ispunjenom šatoru tokom cijelog seta ovacijama reagirala na dinamičan set uglednog DJ-a iz Pariza, koji je u Rijeku donio dašak globalno popularnog indie-rock-electro-house ludila.
Posebno iznenađenje priredio je Matheiu Danet član francuskog kolektiva “Born to Film”, naime uz njega je nastupio Tommy,  polovica svjetski poznatog electro tima “The Bloody Beetrots” iz Italije. Njima se na bubnjevima pridružio vrsni riječki bubnjar Danijel Garcia.
Zbog nesretnih okolnosti MixHell se nije uspio pojaviti u Rijeci, ali uzavrela karnevalska atmosfera na riječkoj rivi  pridonjela je da se njihov nedolazak značajnije ne osjeti.
Za projekt vizualizacija zaslužan je slovensko-hrvatski tim Boštjan i Lina (fšk, multipraktik), dok je scenografiju osmislio Stefano Katunar uz pomoć brojnog CP tima.
Izuzetan odaziv i reakcije publike u dva dana održavanja desetog Carnival Party-a učinio je višemjesečni trud brojnog organizacijskog tima vrlo vrijednim, te pridonio motivaciji za početak organiziranja CP11. Hvala!
Posebna zahvala pokroviteljima, Gradu Rijeci, Turističkoj zajednici grada Rijeke i Francuskom Institutu.
Photo: Gregor Bogdanovic