Browse By

Brija Dot Com Sessions 034 – DJ Mary

Nastavljamo sa našim serijalom Brija Dot Com Sessions, a u 34. izdanju gost je zagrebački DJ Mary. Dugogodišnje iskustvo te velika ljubav za elektronskom glazbom profilirali su DJ-a koji danas na zagrebačkoj sceni uživa veliku popularnost. Mary je kontinuirano prisutan na klupskoj sceni u Hrvatskoj, te je jedan od pionira techno pravca u Zagrebu. Njegovi prvi dodiri sa elektronskom glazbom krenuli su sa Kraftwerkovim albumom “Man Machine” koji ga je prilično impresionirao, zatim Jean-Michel Jarre, new wave techno-pop scena sa bendovima Human League, stariji Depeche Mode material, Soft Cell, Visage, Ultravox, Japan, Blancmange…
Karijeru DJ-a započeo je ‘89/’90 u klubu KSET, gdje je puštao razne stilove elektronske glazbe sa miješanjem tada vrlo utjecajnog industrijskog sounda. Svirao je tada i puno starije elektronike bendova kao Cabaret Voltaire, DAF, Severed Heads zatim bendova s industrijske scene Test Department, SPK, Einsturzende Neubauten, koji su stvarno utjecali na njega i njegovu muziku danas.
Ovdje spadaju također bendovi kao Skinny Puppy, Front Line Assembly, Clock DVA i dosta ondasnje nove EBM produkcije (Nitzer Ebb, Front 242, Ministry,….), New Beat i Acid House scene…
Sa dolaskom techna 90’-ih Mary sebe nalazi u njemu te ga odmah prihvaća. Dobar glazbeni ukus izgrađen na elektronskoj glazbi osamdesetih i devedesetih donio je dobru podlogu za ovo što danas radi. I sva ta atmosfera prije spomenute glazbe može se naći u njegovim današnjim setovima. Uvijek se trudi prezentirati glazbu koja ima dušu, ne samo prazan, suhi beat (ritam).
Sve ovo je počeo raditi i ušao u to sa svrhom da predstavlja ljudima nešto novo, novu glazbu, nove soundove, novu energiju, ponekad hipnotičku, ponekad snažnu ali uvijek plesnu i groovy. Tehnička umješnost i sposobnost rezultirali su odličnim tematsko-glazbenim driving funky tribal groovy techno (ponekad tvrđim techno-house) setovima po kojima je Mary poznat.
Brija Dot Com Sessions 034 – DJ Mary
DJ MARY – Brija Dot Com Sessions – Special promo set
Recorded at Home Base, Zagreb, Croatia, 12.01.2008.
01.Pratap – Maraka (Peppelino rmx)
02.Deeroy & Miller – Half Second
03.Spiros Kaloumenos – Renegade
04.Roman Zawodny – Underground (Bryant Baker rmx)
05.Stephane Signore – Insane
06.Wehbba – Another Story re-work bootleg rmx
07.Matt Darey – Animal (Pedro Delgardo & James Alexander rmx)
08.Peppelino – Nexus (Reaky rmx)
09.Guayo aka Bryant Baker – Meta La Locura
10.Wehbba & Dj Link – Baggage Excess
11.Adrenaline – Sexmachine
12.Soul Preacher – Coelinha (Axel Karakasis rmx)
13.Hybrid Players – Rock da Beat
14.Killian’s – Burn
Trajanje: 63:56
Veličina: 87 mb
Kvaliteta: 192 kbps
Download!
Linkovi:
http://www.djmary.com/
http://www.myspace.com/djmary