Browse By

Bonobov koncert oduševio posjetitelje Arene i dostojno najavio 2. Dimensions festival

Posjetitelji spektakularne i ugodno ispunjene pulske Arene u srijedu 4. rujna uživali su u odličnim koncertima najave drugog izdanja Dimensions festivala koji je započeo u četvrtak popodne isplovljavanjem nekolicine party brodova. Nastupe Mount Kimbiea, Portico Quarteta i Andrewa Ashonga okrunio je fantastičan koncert Bonoba, vrsnog majstora downtempo glazbe koji je u Puli nastupio s višečlanim bandom i nekoliko solistica izvanrednih glasovnih sposobnisti. Publiku je činio gotovo podjednaki broj domaćih i stranih posjetitelja koji su uživajući u muziciranju vrsnih glazbenika na najbolji način dočekali drugo izdanje Dimensions festivala.
Prošle godine s velikim uspjehom ustoličen festival inovativne elektronske glazbe, ove je godine već u pretprodaji nadmašio debitantske brojke. Festivalski su organizatori na povećani interes odgovorili s novom, većom glavnom pozornicom četiri te s većim brojem zanimljivih glazbenika čiji se nastupi iščekuju s velikim nestrpljenjem. Sami glazbenici, producenti i DJ-i, svoj nastup na Dimensionsu pomno planiraju te često ne izvode svoje uobičajene festivalske uspješnice. Upravo zbog takvog festivalskog tretmana, Dimensions je zapeo za uho brojnim glazbenim sladokuscima. Glazbenim vrhuncima treba dodati i egzotičnu i prelijepu lokaciju štinjanske tvrđave Punta Christo.
Sofomorsko festivalsko izdanje održava se od četvrtka 5. rujna do ponedjeljka 10. rujna na okruglih 10 raznovrsnih pozornica u samoj tvrđavi o oko nje. Gotovo 300 izvođača posjetiteljima će pružiti više od 500 sati glazbenog programa. Pored zabava na kopnu, u festivalskoj su ponudi i svakodnevne brodske zabave s DJ-ima i producentima najeminentnijih elektronskih glazbenih labela i magazina.
Festivalski line up predvode neka od najjačih imena svjetske elektronske scene poput Davea Clarka, Derrica Maya, Bena Clocka, Panthe Du Princea, Thea Parisha, Levona Vincenta, Kode9, Jimmya Edgara, Gillesa Petersona, Male, kao i neke od legendi elektronske glazbe poput cijenjenih Dopplereffekt, Moodymanna i Modela 500.
Ulaznice je još uvijek moguće kupiti na festivalskom glavnom ulazu (Main Gate – radno vrijeme od 11.00 – 04.00) po cijeni od 860 kuna festivalska ulaznica i 260 dnevna ulaznica.