Browse By

Blur najavljuje izlazak nove kolekcije hitova

Nedavno ponovno okupljena britanska rock grupa, jedni od začetnika tzv. ‘Britpopa’, odlučili su maksimalno financijski iskoristi svoj povratak na scenu, tako će već 15. lipnja objaviti ‘greatest hits’ album koji će nositi naziv ‘Midlife: A Beginner’s Guide To Blur’ – donosi Otvoreni radio.
Kolekcija će obuhvatiti 25 pjesama iz 20 godina karijere ove grupe koja se zapravo nikada nije službeno raspala iako su prestali djelovati 2003. godine. Blur za ovaj album nisu snimili niti jednu novu pjesmu, no kolekcija će biti posebna po tome što će se na njoj po prvi puta naći rijetka pjesma ‘Popscene’, objavljena nezavisno 1992. godine. Posljednji ‘Best Of’ Blur su objavili 2000. godine i on je sadržavao gotovo iste pjesme kao i ovaj novi ‘Best Of’, koji će ipak dodatno biti upotpunjen i s pjesmama s njihovog posljednjeg albuma ‘Think Tank’ iz 2003. godine.
Njihovi ljetni povratnički koncerti za sada se odnose samo na London i nekoliko britanskih festivalskih nastupa, no navodno je u planu i nekoliko europskih i američkih koncerata. ‘Midlife: A Beginner’s Guide To Blur’: ‘Beetlebum’, ‘Girls & Boys’, ‘For Tomorrow’, ‘Coffee & TV’, ‘Out Of Time’, ‘Blue Jeans’, ‘Song 2’, ‘Bugman’, ‘He Thought Of Cars’, ‘Death Of A Party’, ‘The Universal’, ‘Sing’, ‘This Is A Low, Tender’, ‘She’s So High’, ‘Chemical World’, ‘Good Song’, ‘Parklife’, ‘Advert’, ‘Popscene’, ‘Stereotypes’, ‘Trimm Trabb’, ‘Badhead’, ‘Strange News From Another Star’, ‘Battery In Your Leg’.