Browse By

Bassinvaders! kolektiv slavi 7. godišnjicu

Nakon 7 godina, preko 60 tuluma i tko zna koliko domaćih i stranih gostiju, najdugovječniji domaći drum&bass kolektiv odlazi u mirovinu. No, prije nego što djevojke i momci napokon odjašu u suton, dođite i podržite njihov zadnji nastup u Aquariusu.
Broju sedam oduvijek se pripisuje poseban značaj – sedam je duginih boja, sedam je dana u tjednu; sedam je svetih sakramenata i sedam glavnih čakri. U helenskoj kulturi broj sedam povezivao se s Venerom, odnosno seksualnošću, dok u hebrejskom jeziku sedam čini korijen riječi koja označava potpunost. Sedam je broj svemira te u sebi kombinira božansko (trojka) sa zemaljskim (četvorka). Nakon što je stvorio svijet, sedmi se dan Bog odmarao, zbog čega broj sedam predstavlja savršenu cjelovitost, dostignuće. Na kraju krajeva, sedam je i broj muzičkih nota.
gekko juice chatko dora odium
(Gekko, Juice, Chatko, Dora, Odium)
Za bassinvaders! kolektiv taj broj ima sasvim drugo značenje – to je broj godina koje su svakog od nas odredile kao malo koje drugo životno iskustvo. U jesen 2002., kad smo nastajali, nikom od nas nije palo na pamet da će se naši šeprtljavi glazbeni i promotorski pokušaji rastegnuti u jedan od najuspješnijih i najdugovječnijih klupskih serijala na ovim prostorima, u desetke gostovanja i novih prijateljstava, u priliku da s vama podijelimo naše omiljene glazbenike. No sad, kad su apetiti zadovoljeni, a popis tuluma predugačak da ga s lakoćom možemo pamtiti, vrijeme je da zaokružimo priču, da se sretni i sa smiješkom raziđemo i kreativno divergiramo, svatko u svojem individualnom smjeru.
Stoga, hvala vam na zajedničkim trenucima, lijepim i ružnim, hvala vam na ljubavi, na savjetima i kritikama. Hvala vam na plesu i veselju, hvala na poljupcima i prolivenom pivu, hvala na ulaznicama koje ste godinama plaćali – hvala vam čak i ako ste preskakali ogradu. Hvala vam što ste nam omogućili da se sedam godina igramo i pritom opraštali pogreške, hvala (nekolicini vas) što ste nas naučili oprezu. Hvala svima na svemu.
Sad nam preostaje tek dovoljno vremena za još jedan ples, za posljednji zagrljaj starih ljubavnika, za konačni veliki prasak na kraju svemira – jer ćemo, obratno od prostora i vremena, njime i završiti. Dođite, još samo jednom.
Na zadnjem partiju gostuju:
John B (beta // metalheadz, uk)
Misanthrop (subtitles // neosignal, de)
L-vis 1990 (mad decent, uk)
Eddy Ramich (compost, hr)
Uz domaćine: Juice / Gekko / Chatko / Dora / Odium
Vizualizacije: zvukbroda
Pretprodajna mjesta: klub Aquarius, Matije Ljubeka b.b. // Aquarius CD Shop, Varsavska 13 // Kingston, Radiceva 3 // Mama, Preradoviceva 18