Browse By

Basement Jaxx predstavljaju album "Zephyr"

basement jaxx 2
Novi album Basement Jaxx-a “Zephyr” na kojem je bend objavio svoj eksperimentalni materijal od danas je dostupan za download na iTunes-u (cijena albuma 5,49 funti). Sada planetarno popularan, i sam bend Basement Jaxx nastao je kao rezultat eksperimentiranja na čuvenim underground “Rooty” večerima u Londonu za koje su Felix Buxton i Simon Ratcliffe nezadovoljni tadašnjom muzičkom scenom kreirali svoju glazbu.
Iako u svojim solo DJ setovima oba člana benda često puštaju glazbu koja graniči sa ambijentalnom, takav zvuk teško nalazi mjesta na njihovim albumima koji su prvenstveno namijenjeni plesnim podijumima. Izlaskom njihovog posljednjeg albuma “Scars” definitivno je stavljena točka na ideju o objavljivanju duplog albuma, pa je bend odlučio da eksperimentalni materijal izbaci kao nezavisan album.
“Zephyr” sadrži 10 pjesama koje su snimljene tijekom dvogodišnjeg perioda u studijima u Berlinu, Londonu i New Yorku, a kao gosti na albumu sudjelovali su legendarni etiopljanski muzičar Mulatu Astatke i jazz vokal Jose James.
Preview zvuka sa ovog albuma možete preslušati na sajtu Basement Jaxx, koji je snimljen početkom studenog prilikom gostovanja na BBC Radio 1.
basement_jaxx-zephyr

“Zephyr”

1       Intro – 0:19
2      Peace of Mind – 7:12
3      Alkazaar – 3:41
4      Hip Hip Hooray – 2:53
5      Walking In the Clouds – 3:39
6      Where R We Now – 5:14
7      Dark Vale – 1:32
8      Check the Fuse – 0:54
9      Sunrising – 2:01
10      Ascension – 5:51
Photo: Jamie Beeden, Izvor: HappyNoviSad