Browse By

Back 2 Rave u Labinu


Back2Rave serijal završiti će sa trećim izdanjem u travnju 2011. godine. U goste nam dolazi još jedan mladi talent koji je nedavno sa svojom glazbom gostovao u seriji CSI New York, riječ je o Applescalu (Pascal Terstappen). U Labinu će izvoditi live PA što će svakako biti zanimljivo jer će u šezdesetminutnom setu predstaviti uživo svoje izdne i neizdane stvari.
Uz Applescala na eventu će zasvirati standardna Back2Rave postava: Z…ero (Zagreb), Seraphim Codex (Bjelovar) i Petar Dundov (Zagreb).
Nakon svjetskog uspjeha s albumom Escapements iz 2008., čiji singl „Oasis“ dan danas ne silazi s playlista mnogih svjetskih velikana elektronske glazbe (Sven Väth ga posebno često pušta u svojim setovima), Petar Dundov napokon izdaje novi singl koji je 1. studenog osvanuo na renomiranoj etiketi Music Man Records.

BACK2RAVE3
KUC “Lamparna” Labin
Datum: 22.04.2011.

„Distant Shores“ je 12-minutno putovanje u glazbenu viziju Petra Dundova, koja je prepoznatljivo kompleksna i sanjarski melodična, a istovremeno savršeno sredstvo za DJ-e koji žele svoju publiku odvesti na prekrasnu nezaboravnu avanturu.
Applescal, pravog imena Pascal Terstappen, 21-godišnji je producent sa stalnom adresom u Amsterdamu. Odrastao je u gradu Bredi gdje se sa 14 godina prvi put susreo s elektronskom glazbom i softverima za njezino stvaranje. Bez formalne glazbene naobrazbe, ali s puno truda, u malom potkrovlju roditeljske kuće, izučio je zanat.
Njegov prvi EP izdala je nizozemska izdavačka kuća Manual Musik. Slijedili su remiksevi izdani od strane Deep Focus i Groove Collection etiketa. 2009. je godina u kojoj mu etiketa Riley Reinholda, Traum Schallplatten kuca na vrata i izdaje Pascalov debi album ”A slave’s commitment” u kolovozu iste godine. „Privukla nas je ideja da izdamo LP jedne mlade i iznimno talentirane osobe koja ima toliko puno za reći da ni desetak LP-ija ne bi bilo dovoljno“ (Riley Reinhold, 2009). U travnju 2010. izlazi mu drugi album na labelu Manual pod imenom “A Mishmash Of Changing Moods”. Album je pokupio pozitivne krtike kod publike što je najvažnije.
Osim produciranja, Applescal je i autor nagrađivanog live seta (”Grote Prijs 2008”) koji se najvećim dijelom sastoji od stvari iz vlastite produkcije, pa i onih do sada neizdanih.