Browse By

Atlantis Festival otkrio nove izvođače


Do sada ste saznali tko su prvi izvođači na ovogodišnjem Atlanits Festivalu – Uffie i Gold Panda! Rezervirali ste na kalendaru pet dana mjeseca srpnja, od 19. do 24., za glazbu, ekstremne sportove i tulumarenje u mediteranskom okruženju Splita. A sada, nastavite pratiti kako se otkrivaju ostala imena koja će Atlantis počastiti nezaboravnim nastupima. Karte osigurajte na prodajnim mjestima eventima, 140kn za dva dana programa. Naravno, tu je i ne previše teška nagradna igra kojom sebi možete osigurati upad na festival, a time i vrhunsku zabavu.
Slijedeća imena koja su najavljena – Tesla Boy i Overflow!
TESLA BOY (RUS)
Mladi ruski trio Tesla Boy osnovan je 2008. u Moskvi, a čine ga Anton Sevidov (vokal i klavijature), Dima Midborn (bas gitara), Poko Cox (gitara, back vokal, klavijature) i Misha Studnitsyn (bubnjevi). Iako su ime uzeli po najpoznatijem sinu Like i jednim od najvažnijih pionira elektrotehnike, Tesla Boy svojim pjesmama pozivaju na podij, a ne u znanstveni laboratorij. Puno ime benda uzeto je iz pjesme koju su napisali Anton i Dima, a bila je to priča od dječaku koji je mogao upravljati strujom. U trenutnom revivalu elektronske glazbe 80-tih, Tesla Boy stasaju kao predvodnici nove generacije synth pop velemajstora. Interes svjetske publike priskrbili su 2009., kada izdaju EP jednostavnog naziva Tesla Boy. Internetska zajednica i blogeri hvale to izdanje, nazivajući ih ‘najboljim pop bendom današnjice’, što im donosi ugovor za britansku izdavačku kuću Mullet Records. Slijede brojni nastupi, remiksi, te 2010. izdaju debitanski album Modern Thirlls, koji daje hit Electric Lady. Uz hvaljene koncerte i festivalska gostovanja istaknuli bi prošlogodišnji nastup na Exit festivalu.
OVERFLOW (HR)
Overflow je domaće ime internacionalne kvalitete. Tko zna dobru glazbu, zna za Overflow. Ovi indie punk akcijski junaci upoznali su se u tinejdžerskim vremenima, kada su svirali skupa u istom etno orkestru. Umjesto da na probama nastave u takvom tonu, oni udaraju daleko jače, i tako nastaje energična senzacija Overflow. Čak i uz laganu stanku tokom studiranja, momci su uspjeli snimiti čak pet albuma, a singlovi i kompilacije donijeli su im idavačka druženja sa velikanima kao što su NOFX, No Means No, The Hives. Da, putovali su svugdje po Europi, a za njih se zna i na američkom i australskom kontinentu. Bili su na istoj pozornici za velikanima Beastie Boys, Pixies, Placebo, Queens of the Stone Age. Prvi bend iz Istočne Europe koji je svirao na SXSW Festivalu u Austinu, Texasu. Doista, da idemo detaljno nabrajati što su sve postigli i gdje su sve blagoslovili zvučnike, trebalo bi nam nekoliko stranica teksta. Svježe je to da su nedavno snimili novi album u Studiu 150 u Amsterdamu, u kojem su snimali i David Bowie i Bon Jovi. Ne istovremeno. Atlantis dovodi ovu domaću ekipu svjetskog kalibra kako bi Tvrđavu Gripe ispunili poštenom količinom distorzije.
Gdje su karte?
Prodaja karata je krenula! Cijena dvodnevne ulaznice je 140 kunića, a možete ih zatražiti na svim prodajnim mjestima Eventima. Tu je i nagradna igra u kojoj možete osvojiti karte, uključite se i sudjelujte, jer sudjelovanje je besplatno. Da biste osvojili kartu, trebate otići na Atlantis Festival Facebook fan stranicu i pogoditi sljedeće izvođače koji će biti najavljeni za ovogodišnji line-up.
Pravila nagradne igre:
1. Pogodi sljedeće izvođače koji će nastupiti na Atlantis Festivalu 2011. i osvoji festivalsku ulaznicu.
2. Izvođača možeš pogoditi postajući video istog na wall Atlantis Festival Facebook fan stranice.
3. Svatko može postati neograničen broj izvođača, dok god ta brojka ne prelazi više od jednog dnevno.
4. Nagradna igra traje do objave svih glazbenih izvođača Atlantis Festivala 2011.
5. Ulaznice može osvojiti neograničen broj osoba.