Browse By

Aroop Roy predstavlja još jednu Kontrapunkt večer

U sklopu Kontrapunkt večeri u Aquarius dolazi Aroop Roy – umjetnik i producent, čija glazba slavi širok spektar žanrovskih utjecaja, a istovremeno zadržava stvaralačku jedinstvenost. Aroop kombinira elemente jazza, funka i latin glazbe s progresivnim beatovima i soul razmišljanjem.
Kao pjevač i glazbenik, dijelio je studio i pozornicu s eminentnim glazbenicima kao što su Mizell Brothers, te je proputovao Japan kao član Reclooseovog live banda. Njegov eklektični producentski rad podržavan je od strane mnogih velikana poput Gilles Petersona, Jazzanove, Laurent Garniera i Toshio Matsure. Kao DJ i organizator klupskih događaja, osvojio je Tokio i stekao reputaciju najprogresivnije ličnosti na tamošnjoj sceni. Njegovi eventi absolute!!, Exposure i Culture stekli su zavidan uspjeh, otvarajući horizonte publici gladnoj nove ili još neotkrivene glazbe.
U 2008. Aroopova kompilacija absolute!!: Sounds From Tokyo, objavljena na Unique Uncut, osvojila je i kritiku i publiku, pa tako i Gillesa Petersona koji ga je ugostio u svojoj legendarnoj Worldwide radijskoj emisiji.