Browse By

Armand Van Helden u klubu The Best

Preuređeni zagrebački klub The Best nastavlja sa elektroničkim poslasticama, tako će u petak 16. siječnja za pult kluba zasjesti Armand Van Helden, njujorški DJ, producent i remikser jedan je od svjetskih Top 10 DJ ikona, čiji glazbeni materijali i remiksevi redovito osvajaju plesne podije kugle zemaljske.

DJingom se počeo baviti već sa 15 godina, a prve tulume organizirao je u bostonskim klubovima, gdje je imao rezidentski program u kultnom klubu The Loft. Prvi službeni singl ‘Stay On My Mind‘, remix pjesme Deep Creeda izdao je za label Nervous Records. Kasnije je uslijedio i njegov prvi klupski hit ‘Move It To The Left‘, a 1992. se na 5. mjestu Billboard Hot Dance Music/Club Play ljestvice našao i njegov hit ‘Witch Doktor’.
Armand Van Helden – My My My


1996. godina bila je velika prekretnica za ovog originalnog DJ-a, koji je svojom kreativnošću te načinom na koji je zadužio svjetsku klupsku glazbenu scenu zaslužio i nominaciju za Grammya. Spomenute godine objavljuje remiks pjesme Tori Amos ‘Professional Widow’, koja mu donosi svjetsku slavu, te postaje dance himna diljem svijeta.
Sa albuma prvijenca ‘Old School Junkies’ skinuti su i singlovi ‘Cha Cha‘, te ‘The Funk Phenomena‘ koji su također zasjeli među Top 10 dance hitova.
Svjetsku glazbenu scenu zadužio je sa nizom hitova, koji su u Velikoj Britaniji redovito bili među Top 40 hitova, a neki od njih su se našli i u samom vrhu, na broju jedan. Među takve spadaju bombastičan singl ‘U Don’t Know Me‘; ‘Koochy‘ – pjesma objavljena na njegovom albumu ‘Killing Puritans’ iz 2000.; ‘My My My‘ – hit singl 2005. godine, objavljen na albumu ‘Nympho‘, kao i niz drugih singlova i hitova, koji se neopisivom lakoćom ljepe za plesne podije svjetskih klubova.
Armand Van Helden – Funk Phenomena 2K

Prošle godine Van Helden je objavio album ‘Ghettoblaster‘, na kojem se nalazi Nr. 1 hit-singl ‘NYC Beat’, kao i ‘I Want Your Soul’.
Do sada je remiksirao niz pjesama kultnih izvođača, ne obazirući se na glazbene žanrove. Tako se na popisu njegovih remikseva nalaze ‘Atomic’ skupine Blondie, ‘Insomnia’ Faithlessa, ‘Anybody Seen My Baby?’ The Rolling Stonesa, ‘SexyBack’ Justina Timberlake, te niz drugih.