Browse By

Apparat & Skate zatvaraju listu glazbenih gostiju Atlantis Festivala


Datumi održavanja ovogodišnjeg izdanja Atlantis Festivala sve su bliže, čime je stiglo i vrijeme za zaključenje liste izvođača  koji će 30. i 31. srpnja nastupati na splitskoj tvrđavi Gripe u sklopu glazbenog programa festivala.
Dosad su objavljeni WhoMadeWho, Shy Child, Thieves Like Us, Let3, Lollobrigida, NipplePeople, Symbol One te MistakeMistake. Line-up je zaključen danas objavom zadnjih glazbenih gostiju – Apparat & Skate dolaze u Split sa svojim višesatnim back 2 back setom.
Apparat ( Sascha Ring ) njemački je glazbenik s prebivalištem u Berlinu te jedan od suvlasnika Shitkatapult Recordsa. Iako je karijeru započeo u techno vodama, kasnije počinje raditi ambijentalnu glazbu. Surđivao je s nizom drugih izvođača, poput Ellen Allien s kojom je radio na albumima Berlinette i Orchestra of Bubbles.  Najpoznatija suradnja svakako mu je ona sa Modeselektorom započeta u svibnju 2009. godine kada je iznimno uspješan projekt Moderat rezultirao istoimenim hvaljenim albumom. Apparat se može pohvaliti i dobivenim priznanjem za svoj rad – Qwartz Dancefloor nagradom za elektronsku glazbu.
Nakon završene turneje s Moderatom, Apparat dolazi i u Split, no ne samostalno već u društvu svog suradnika Skate-a. Apparat i Skate ( berlinski DJ poznat po rezidenciji u WMF-u ) će Splićanima i svim gostima festivala priuštiti višesatni futuristički back 2 back set s uključenim nizom live elemenata. Apparat i Skate već su zajedno radili tijekom 2009. godine, a kako su nedavno postali dostupni za bookinge u ovom sastavu, jednostavno im nismo mogli odoljeti.
Osim Apparata & Skate-a, najavljene su i lokalne snage festivala – uvodničari u glazbenu zabavu ove  će godine biti splitska Alkemia te Dubrovčani Embassy 516 koji su se ove godine već okušali u svirci na velikoj pozornici INmusic festivala.
Festivalske ulaznice za događanje mogu se nabaviti na odabranim pretprodajnim mjestima u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Rijeci i Splitu po cijeni od 160 kuna. Na dane održavanja koncerta posjetiteljima će biti dostupne samo dnevne ulaznice po cijeni od 100kn/dan.
Atlantis Festival ove je godine veći nego ikad. Osim dva dana prožeta glazbenim koncertima i ludim after partijima, tu su i skateboarding natjecanje u disciplini Lord of the Lines 29. srpnja otvoreno za sve natjecatelje, kao i kulturni dio programa kojim će Festival biti otvoren 28. srpnja, no detalji kojeg još uvijek nisu poznati.
Atlantis festival – poveznice:
http://atlantisfestival.hr
www.facebook.com/AtlantisFestival