Browse By

All Night Long w/ Marko Felinger u osječkom klubu Epic

Nakon duže pauze vraćamo se na podij i pridružujemo Marku Felingeru i njegovom ‘All Night Long’ maratonu u klubu Epic. Recept ostaje isti – pričamo priču od početka do kraja, zajedno i bez kompromisa. Lajtmotiv cijele večeri je retrospektiva, a repertoar će za ovu posebnu prigodu biti u znaku klasične progressive i tech/trance selekcije – zvuku za kojeg Marko tvrdi da je na njega ostavio najveći utjecaj kada je u pitanju moderna elektronska glazba. Početak je u 22:00, a cijena ulaznice iznosi 50 kuna.

MARKO FELINGER

Markova aktivna prisutnost na sceni započinje 2003., bilo kao izvođač ili kao organizator mnogih uspješnih evenata. Jedan od njegovih najvećih projekata je definitivno ‘O2 Underground’ rezidencija u legendarnom klubu Oxygene u rodnom Osijeku, koja je tada (2012.) odigrala značajnu ulogu oživljavanja slabe lokalne scene i povezivanja s mnogim kolegama koji drže osječku scenu na visokoj razini.

Već kao petnaestogodišnjak započinje svoju priču iza mix pulta i nakon gotovo 20 godina kao DJ nastupao je diljem cijele svoje zemlje ali i u Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, uz brojna respektirana imena svjetske i regionalne elektronske scene. 

Od novijih projekata svakako treba istaknuti ‘Underwater’ serijal, koji je uspješno plovio splitskom scenom tri pune sezone uz mnoge premijerne nastupe u Splitu. Kada nije zaokupljen organizacijom evenata uz posebno odabrana gostovanja, fokusiran je na vlastitu, ‘All Night Long’ večer, koju tradicionalno održava dva puta godišnje u svome gradu.

Marko je strastveni kolekcionar gramofonskih ploča i ovisnik o glazbi, opsjednut pronalaskom skrivenih dragulja iz glazbenih kataloga. Njegov zaštitni znak je definitivno jedinstvena kombinacija deep progressive zvuka i techna, često usklađenih s mračnim i mističnim melodijama.

https://www.facebook.com/djmarkofelinger
https://soundcloud.com/marko-felinger
https://www.mixcloud.com/markofelinger