Browse By

Ajnspric

Adnan Pavlovic a.k.a. DJ Ajnspric rođen je u Sarajevu, gdje je proveo svoj cijeli život. Vrlo skromno je ušao u svijet DJa, pokušavajući istražiti različite stilove trance glazbe. Bilo je vrlo teško graditi karijeru u gradu poput Sarajeva, gdje ljudi nemaju razumijevanja prema elektronskoj glazbi, pogotovo trance glazbi.
Ime: Adnan Pavlovic
Datum rođenja: /
Zemlja: Bosna i Hercegovina
Žanr: Trance, Progressive, Electronica
Izdavačka kuća: Symbiosis Label
Web stranica: http://www.project-symbiosis.com
Započeo je svoju karijeru prije pet godina, tijekom svog srednjoškolskog školovanja, kada je prvi put čuo legendarnu Paul van Dykovu pjesmu – ‘Another Way’. Danas mu je Paul van Dyk uzor, koji predstavlja kakav DJ i umjetnik zaista treba biti. Kasnije, Ajnspric je stekao mnogo iskustva miksajući različite stilove glazbe, uglavnom iz zabave. Proveo je sate i sate stvarajući svoju jedinstvenu DJ tehniku. Ajnspric sam kaze, ”50 % toga je ispravan osjećaj za glazbu u tom trenutku, a druga polovica je način na koji pokušavate komunicirati s publikom ili ju pokrenuti.
Najvažnija stvar u njegovoj karijeri je upravo veliki angažman oko organiziranja mnogih trance partya i projekata u Bosni i Hercegovini. Jedan od najvažnijih projekata je svakako The Project-Symbiosis, osnovan 2005. godine. Posebna DJ/VJ kombinacija, koja ima jedan zadatak – promoviranje i organiziranje kvalitetnih trance partya, na kojima je vrlo bitan i odnos VJ-a sa publikom.
Prije nekoliko mjeseci, Project Symbiosis je izdao multimedijalni CD, ‘Village in the night’. CD predstavlja način života u Sarajevu, pravu istinu i dokaz loše situacije koja trenutno vlada u elektronskoj sceni. CD je popraćen melankoličnim jednosatnim mixom koji je Ajnspric pripremio za Village in the night.
U želji za kvalitetnijim i boljom scenom u BiH, Ajnspric i ostatak The Project-Symbiosis ekipe osnovali su The Symbiosis Label, izdavačku kuću koja će pomoći mladim DJima i producentima da se lakše promoviraju. Otvaranje samostalne etikete je ujedno i najveći projekt koji je The Project-Symbiosis ekipa stvorila.
Njegove setove možete često čuti na mnogim radijskim postajama. Trenutno radi na dvije postaje, Radio 2o2 i Radio VESTA (Tuzla). Često ga možete čuti u svome rodnome gradu, Sarajevu, i to u klubovima gdje često nastupa: Sa club, Bock (FIS) i AG klub. Osim u Sarajevu također je nastupao po mnogim gradovima Bosne i Hercegovine.
Nedavno je završio svoj prvi remix koji će biti izdan na The Symbiosis etiketi. Do kraja ove godine možete i očekivati njegov prvi album, jer je trenutno posvećen produkciji i usavršavanju svoje tehnike kao producent. “To give a birth” ime je njegove posljednje trance produckije koja ima zadatak preporoditi ga u produkcijskom smislu i pomoći mu u razvitku daljnje karijere, gdje će nastojati izdati svoj singl na vinilu.
Moglo bi se reći da je Ajnspric zvijezda koja se uspinje, ali opet koja se čvrsto drži. Njegovi ciljevi su jasni: nastaviti širiti Symbiosis ideje, nastaviti raditi na Symbiosis etiketi i naravno usavršavati svoju tehniku kao DJ i producent.