Browse By

Afrojack i Hardwell potvrdili dolazak na festival Ultra Europe

Ultra Music Festival 2012
Svjetske zvijezde elektronske glazbe Afrojack i Hardwell nastupit će ovog ljeta na najvećem festivalu elektronske glazbe u Europi, Ultra Europe. Tako će ovaj zvjezdani dvojac ući u društvo koje otprije čine AVICII, Armin van Buuren i Carl Cox, a umjesto na dvije, posjetitelji će u nastupima izvođača uživati na tri festivalske pozornice na splitskom stadionu Poljud. Organizatori najavljuju kako će svaki mjesec do početka festivala objaviti četiri nova imena pa će cjelokupni line-up festivala Ultra Europe brojiti više od 30 izvođača i nastupa koji će zadovoljiti sve glazbene apetite posjetitelja.
Da je riječ o najpopularnijim imenima elektronske glazbe potvrđuju i podaci iz biografija i diskografija ovih glazbenika pa je tako višestruko nagrađivani DJ i producent Hardwell, koji trenutno drži šesti DJ svijeta prema izboru časopisa DJ Mag (prema istom je izboru najbolji DJ svijeta Armin van Buuren, jedan od headlinera festivala Ultra Europe) oduševio svijet remiksom Rihanninog hita Where Have You Been te singla Chasing the Sun benda Wanted koji je zauzeo prvo mjesto na Billboardovoj Dance ljestvici. Deveti DJ svijeta Afrojack vlasnik dva Grammyja i hitova koji su oduševili ljubitelje elektronske glazbe diljem svijeta Can’t Stop Me i Rock The House koji je nakon tri dana zasjeo na broj jedan ljestvice Beatport, što je jedan od najbržih dolazaka na broj jedan te ljestvice ikad. Poznat je i po suradnji s Davidom Guettom, Beyonce te Pitbullom i Ne-Yom na hitu Give Me Everything.

Afrojack

Afrojack


„Jedan od najvećih trenutaka moje karijere je bio davni prvi nastup na Ultra Music Festivalu u Miamiju koji i danas rado pamtim. Zato se iznimno veselim nastupu na prvom festivalu Ultra Europe ove godine. Ne mogu dočekati da vidim što su organizatori pripremili za nas, jer ako je festival u Miamiju naznaka ovogodišnje atmosfere, bit će nevjerojatno!“,izjavio je Afrojack u povodu dolaska na festival Ultra Europe.
Interes za festival stiže iz svih dijelova svijeta, prodano je više od 15000 ulaznica već u prvoj fazi, od čega čak 75 posto čine posjetitelji inozemstva, što govori u prilog tvrdnjama organizatora kako festival nije samo nacionalni nego i regionalni događaj sezone. Uz to, na ovim prostorima do sad neviđena produkcija koja će pratiti festival Ultra Europe, s kulisom koju čine Jadransko more te popularna turistička središta Split i Hvar, zasigurno će svima priuštiti jedinstveno iskustvo.
Za razliku od početaka, kad je bila popularna među alternativnom publikom i izvodila se gotovo isključivo u klubovima, danas elektronska glazba predstavlja mainstream pravac i kulturni fenomen, koja je svoj utjecaj proširila i na druge glazbene žanrove. Tome u prilog govori i činjenica da sve više glazbenika koristi elemente elektronske i dance glazbe u svojim pjesmama kako bi ih približili širem krugu slušatelja.
Trenutnu iznimnu popularnost elektronske glazbe u Hrvatskoj potvrdio je i Joe Bašić iz tvrtke Adria MM produkcija koja dovodi ovaj glazbeni spektakl u Hrvatsku: „Billboardovu TOP 40 ljestvicu čini 25 posto izvorne elektronske dance glazbe, a drugih 25 posto čine singlovi u kojima se može vidjeti njezin utjecaj, pa je jasno kako čak pola ljestvice pripada elektronskoj glazbi. Trendovi, pogotovo u europskim okvirima, opravdavaju očekivanja o povećanju toga omjera do 2015. do gotovo 100 posto u korist elektronske glazbe.“ Podsjetio je i kako dosadašnji rezultati prodaje ulaznica govore u prilog iznesenoj činjenici te kako je od danas cijena tzv. general admission ulaznica za oba dana festivala u Splitu 60 eura dok VIP ulaznice koštaju 100 EUR (za svaki dan pojedinačno), Ulaznice za treći dan festivala Ultra Europe, ekskluzivni tulum na Hvaru, biti u prodaji od 15. veljače, kad će biti poznati i detalji o izvođačima koji će zabavljati posjetitelje.
Ultra Music Festival

Ultra Music Festival


Kako bi, posebno posjetiteljima iz inozemstva, dodatno približili Hrvatsku, točnije Split i Hvar, organizatori su prošli tjedan pokrenuli internetsku stranicu Travel To Ultra (http://www.travel2ultra.com), s osnovnim informacijama o prometnoj povezanosti, festivalskim pozornicama, načinima prijevoza do festivala te Splitsko-dalmatinskoj županiji. Dodatno, posjetitelji mogu izravno na stranici rezervirati smještaj u nekom od službenih festivalskih hotela (u Splitu, Trogiru ili na Hvaru), a moguće je kupiti i čitav paket koji uključuje smještaj, prijevoz i ulaznice za festival Ultra Europe.
Sve informacije i obavijesti mogu se pronaći na http://ultraeurope.com/ te službenoj Facebook stranici festivala, a ulaznice će se moći kupiti na internetskoj stranici http://ultraeurope.com/ te u sustavu Eventima.