Browse By

Carnival Party 2009

Carnival Party 9 – Rijeka
20.-21. 02. 2009.

cp20091

Deveti po redu Carnival Party pod sloganom “Who Is Your Ninja?” održat će se 20. i 21. veljače u centru Rijeke na Gatu Karoline Riječke. Kvalitetan i raznolik line-up, atraktivne nove tehnologije i maskirano ludilo glavne su odlike najdugovječnijeg hrvatskog festivala urbane glazbe, koji je ujedno i najveći besplatni događaj ovog tipa u regiji.

PETAK, 20. veljače

Zahvaljujući aktivnom uključivanju Tuborga u organizaciju, Carnival Party se po prvi put u svojoj bogatoj povijesti sastoji od rock dana i elektronskog dana. Na Gatu Karoline Riječke u petak 20. veljače od 20.00 – 00.30h nastupit će poznati hrvatski pop-rock bandovi : Lollobrigida, Svadbas, Ramirez i Disco’n’action.

Lollobrigida
Najšljokičastiji hrvatski electro bubblegum trash duo, ex-Lollobrigida djevojke Ida i Sanja, više ne nastupaju kao karaoke atrakcija. Uz “manekenke koje pjevaju” VIS Lollobrigida sada tvore i novi članovi: Dino (gitarist Pipsa), Kleemar (iz banda Kleemar) i David (Sphericube). Glasniji, bizarniji i ljepši nego ikada, ovaj čudesan kinky-pop sastav savšen je za Carnival Party ludilo.

Ramirez
Ramirez svira autorski pop-rock s izraženim melodijama, s radom je počeo 2000. godine, a prvi album, nazvan “Ramirez”, izdao je u jesen 2004. Nakon toga uslijedila je intenzivna koncertna promocija i support Hladnom pivu na turneji širom Hrvatske. Trenutno završavaju treći album „Divovi i kamikaze“, koji izlazi početkom ožujka 2009, a posjetitelji Carnival partya imat će se priliku zabaviti uz premijernu svirku novih pjesama.

Svadbas
Bend je osnovan 1994. godine. Do sada su izdali 3 albuma (među kojima i kultni “Jug”), radili glazbu za kazališne predstave, te soundtrackove za “Fine mrtve djevojke” Dalibora Matanića i “Sami” Lukasa Nole. Uspješnica „Treblebass“ proglašena je 2006. pjesmom godine na nacionalnim glazbenim nagradama Zlatna koogla i Porin. Svadbas je trenutno u studiju, pa i od njih možemo očekivati novi materijal na Carnival Partyu.

Disco’n’action
Punk-trance eksplozija za sva osjetila! Ovaj popularni riječki bend vješto spaja sve moguće glazbene žanrove pa ih podjednako vole i rockeri i elektroničari – baš kao i Carnival Party.

Nakon koncerta zabava se nastavlja u brojnim riječkim klubovima. Kultni Palach ugostit će serijal [dramen’beis] gdje dolazi svestrani Francuz Undergang, one-man-band koji na nekoliko instrumenata stvara žestoku kombinaciju drum&bassa, breaksa i rocka. Klub Discordia ima house program, Tunel je u ritmovima jazz-funka, a Indigo i 2 lava također imaju posebne karnevalske programe.

cp8-11

SUBOTA, 21. veljače

Na Gatu Karoline Riječke kao glavno ime Carnival Partya nastupa Vitalic, cijenjeni umjetnik kojeg mnogi stavljaju uz bok Daft Punku kao najboljeg francuskog elektronskog glazbenika. S podjednakom lakoćom stvara skladne melodije i moćne techno ritmove, a njegov album OK Cowboy ima kultni status među štovateljima (ne samo) elektronske glazbe. Njegov zvuk je energična kombinacija techna i electra, a osim s već spomenutim Daft Punkom surađivao je s glazbenicima kao što su Moby, Bjork i Basement Jaxx. Budući da pomno bira gdje će nastupiti, po prvi puta dolazi u Hrvatsku.

Podršku Vitalicu pružat će dvije mlade zvijezde europske klupske scene.

Riton je nedavno proglašen za „UK Man of the Moment“, rezident je kultnog manchesterskog Warehouse kluba i redovit gost u najpoznatijim europskim klubovima kao što su Fabric (London), Rex (Pariz) i Panorama Bar (Berlin). Njegov DJ set je plesna kombinacija housea, disca i electra.

Les Petits Pilous predstavnici su modernog francuskog nu-rave zvuka koji trenutno žari i pali svjetskom scenom. Surađuju s Justice i BoysNoize, i sviraju eksplozivnu nu rave-electro-techno smjesu.

Domaće boje branit ćeponajbolji hrvatski house DJ Mark Ash i romski band Skandal. Program na Gatu traje od 20.00 – 03.00, a after partyi održat će se u klubovima Stereo i Discordia.

PREPARTY:

[dramen’beis] – Palach, Undergang live, Beat Busters, Dzeneration 81 i Garizla
petak 20. 02. od 23:00 – 30kn

AFTER PARTY:

Stereo, Qualia’s Dead, Evan, Brighton, David aka System Divine
subota 21. 02. od 02:30 – 40kn

Carnival Party 9 se održava uz podršku Grada Rijeke, TZ Rijeka, Tuborga, TELE2, Francuskog Instituta u Zagrebu i Austrijskog Kulturnog Foruma. Za više informacija provjerite www.carnivalparty.com.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.