Browse By

Izrada natalne karte – Otkrijte svoj potencijal

Nova imena Harterinog plesnog podija!

Predstavljamo tri nova imena koja će nastupiti na ovogodišnjem izdanju Hartera Festivala; a to su redom Fairmont, Brodinski i Feadz!

FAIRMONT


Tko zna kako bi se razvijala karijera Jakea Fairleya u rokerski nastrojenom Torontu da ga jedne večeri u malom klubu nije čuo Jeremy Caulfield i odmah potpisao na svoj Dumb Unit label. Kroz neko vrijeme Fairleyev je zvuk hipnotizirao europske labele poput Trauma i Sendera, te je preko njih polako počeo stvarati i vjernu vojsku fanova.

Uslijedile su internacionalne gaže, nova izdanja i uvrštavanja na kompilacije od strane Pet Shop Boysa, Andrewa Weatheralla i Miss Kitten, što Fairmontu osigurava status nezaobilazne karike sjevernoameričkog undergrounda.

Pravi boom dogodio se nakon potpisivanja za etiketu Border Community Jamesa Holdena 2005. i izlaska prvo singla “Gazebo”, koji je postao ogroman klupski hit, te potom albuma “Coloured In Memory”. Fairmont je otad vrlo tražena roba i svojim melodičnim, dubokim i vrlo plesnim live PA-om zavodi plesne podije na svim kontinentima.

Savršena kombinacija uz Jamesa Holdena i Petra Dundova na glavnom podiju Hartere!

BRODINSKI

Brodinski je dio fenomena zvanog fluokids, DJ i producent koji je predanim bloganjem skrenuo pozornost na svoj rad te u proteklih nekoliko godina izrastao u jedno od najuzbudljivijih imena francuske scene.

O njemu se intenzivno počelo pričati negdje 2007., kada je debut single “Bad Runner” iscurio online mjesecima prije službenog izlaska i ubrzo našao put do setova Soulwaxa, Erola Alkana, Tige, Switcha, A-Traka i Laurenta Garniera. Uslijedila su izdanja za Turbo, Southern Fried, Night Slugs i Sound Pellegrino, što solo, što u suradnji s nekim od bliskih prijatelja (Yuksek, Noob, Mumdance), kao i remiksevi za Klaxons, Radioclit, Tigu, Buraka Som Sistema, D.I.M., Das Pop i The Aikiu.

Bez obzira da li je na repertoaru house, electro, minimal ili maximal techno, Brodinski je u stanju pomesti i najskeptičniji podij ne samo selekcijom i tehnikom, već i golemom količinom energije koju ispoljava za pultom.

Dokazao je to na festivalima poput ILT-a, Ultra Music Festivala, Coachelle, Doura, Pukkelpopa i Hard Haunted Mansiona, dokazat će i na Harteri!

FEADZ

Fabien Pianta aka Feadz na glasu je kao tehnički najvještiji DJ renomirane etikete Ed Banger, koji u svojim setovima elektronsku glazbu začinjuje hip hopom.

1999. sudjeluje u produkciji debut albuma Mr Oiza “Analog Worms Attack”, kojeg potom zajedno i promoviraju diljem svijeta. Dvije godine kasnije objavljuje prve samostalne radove za BPitch Control, etiketu Ellen Allien, da bi nakon pauze početkom 2005. došlo do suradnje po kojoj je vjerojatno i najpoznatiji, onom sa underground senzacijom Uffie, čiji je hit singl “Pop The Glock” upravo on producirao. Osim romantične veze, ta im je suradnja oboma donijela i potpisivanje ugovora s pariškom institucijom Ed Banger, čiji su važni puleni i danas.

Uz spomenute, Feadz bilježi suradnje i sa drugim poznatim glazbenicima, poput Justicea, Spank Rocka i Krazy Baldheada, kao i nastupe na svim većim elektro događanjima diljem planete.

HARTERA7 FESTIVAL
Rijeka, 15. & 16. 07. 2011

Hartera7 Festival: Trentemoller LIVE, Hercules And Love Affair, James Holden, Fairmont LIVE, Brodinski, Feadz, Petar Dundov LIVE…

Cijena festivalske ulaznice trenutno iznosi 200 kuna, a može se nabaviti u sustavu Eventima.

Prati Harteru:
http://www.facebook.com/hartera
http://twitter.com/HarteraFestival

%d blogeri kao ovaj: