Browse By

Izrada natalne karte – Otkrijte svoj potencijal

Tiesto: Teško je skinuti oči s Hrvatica

Nastavak rijetko bude bolji od originala. To je jedno od (nepisanih) filmskih pravila. Međutim, da će drugi nastup DJ Tiesta u Hrvatskoj, točnije na Zrću u klubu “Papaya”, biti uspješniji od prvoga bilo je jasno već u srijedu predvečer, kad se u Novalju slijevala nikad snažnija rijeka ljudi.

tiesto

Film nismo spomenuli slučajno: Tiesto doslovce uživa status ravan velikoj hollywoodskoj zvijezdi koju je za intervju trebalo čekati više od sat vremena. Pokušao se iskupiti širokim, zaraznim osmijehom. Doista, bio je ugodan sugovornik.

Ali i da nije, sve mu je bilo oprošteno kad je nakon razgovora stao za pult.

Da netko odluči snimiti film prema Vašem životu, koga biste odabrali da glumi glavnu ulogu i potpiše režiju?

Hm… Recimo da bih volio da me glumi Colin Farrell, a da film režira Sean Penn.Colin je buntovan, ali zanimljiv glumac sklon sjajnim transformacijama, baš poput mladog Seana koji mi je još draži otkako je stao iza kamere.

Prošli ste uzduž i poprijeko čitav svijet. Možete li nam reći koja je razlika između party-kulture u Americi, Europi i Aziji?

Ima li je uopće?

U Europi je sve izvorno i započelo, tako da je tu elektronička glazba uvjerljivo najprogresivnija. U Aziji je još uvijek nekako “underground”. U Americi, pak, popularnost raste strelovitom brzinom.

Dakle, optimistični ste u vezi s budućnosti elektroničke glazbe?

Trenutačno je situacija sjajna. Svi su otvoreni prema elektronici. Godišnje se na tržište izbaci mnoštvo pjesama, od kojih je barem 50 dobrih. Jedina loša strana u toj priči jest što hiperprodukcija za sobom povlači mnoštvo novih DJ-eva kojima se sve teže probiti i stvoriti ime.

Kakav je Vaš stav prema odnosu plesne glazbe i droge?

Mislim da tu nekog odnosa nema, to jest da nije ništa prisniji nego u slučaju ostalih vrsta glazbe, od rocka nadalje.

Kad ste posljednji put nesmetano izišli u neki klub, a da niste nužno morali svirati?

Evo sinoć. Ovaj sam put odlučio doći u Hrvatsku dan prije partyja, da se mogu opustiti i uživati malo. Uglavnom, bio sam u “Papayi”, najprije na beach partyju, a onda opet navečer da izvidim teren (smijeh).

Kakav je osjećaj biti s druge strane DJ-pulta?

Osjećaj je super (smijeh). Zanimljivo je, za promjenu, doći u klub neopterećen, biti u publici i osjetiti vibracije iz mase ljudi, a ne gledati sve to za pultom sam.

Što mislite o Zrću?

Sve najbolje. Zato sam i došao ranije. Imate krasno more, izvrsnu spizu, iznimno razvijenu party-kulturu, a i doista je teško skinuti oči s hrvatskih djevojaka (smijeh).

Susrećete li DJ groupiesice?

Možete li nam podijeliti koje iskustvo s njima?

Ne.

Ne susrećete ih ili ne možete podijeliti to s nama?

Da. (smijeh)

Suradnja s Nelly Furtado
Tiesto upravo dovršava svoj novi album naslovljen “Caleidoscope”. Planira ga pustiti na tržište u jesen, nakon čega kreće na veliku svjetsku turneju. Na albumu će se, inače, naći i suradnje s eminentnim glazbenicima poput Nelly Furtado.

Marko Njegić, Slobodnadalmacija.hr

%d blogeri kao ovaj: