Browse By

Izrada natalne karte – Otkrijte svoj potencijal

Tiesto

Tiësto, pravim imenom Tijs Verwest, rođen je 17. siječnja, 1969. godine u Bredi, Nizozemska te se smatra jednim od vodećih trance DJ-a u svijetu. Iako je koristio mnoge pseudonime kao dj i producent, najuspješniji je kao DJ Tiësto. Ipak, njegove najnovije produkcije stoje bez predznaka “DJ” pa je u sadašnje vrijeme poznat samo kao “Tiësto”. Svoj uspjeh može zahvaliti sad već legendarnom remixu za singl “Silence” kojeg u originalu izvodi Delerium feat. Sarah McLachlan.

Ime: Tiësto
Datum rođenja: 17.01.1969.
Zemlja: Nizozemska
Žanr: Trance
Izdavačka kuća: Black Hole Recordings
Web stranica: www.tiesto.com

“Silence” je bila prva trance pjesma u povijesti koja se puštala na radio emisijama u SAD-u, a čak 10 tjedana provela je među TOP 10 Billboardove ljestvice. Isto tako, veliki uspjeh postigao i remiksirajući trance klasik “Adagio for Strings”.

Tiesto je sa djingom počeo već na školskim zabavama, da bi u razmaku od 1985 – 1993. godine postao rezident u nekoliko klubova u Nizozemskoj. Tijekom tih početnih godina producirao je pod pseudonimima “Da Jokes” i “DJ Limited”.

No, prekretnica je zasigurno bio klub “The Spock” (Breda), gdje je mogao svirati ploče po svojem ukusu te razvijati svoj jedinstveni stil, svakog vikenda od 22h do 04h. Sredinom 90-tih počinje sa produkcijom da bi 1997. godine osnovao izdavačku kuću “Black Hole Recordings”. Njegova izdavačka kuća kao i “Magik Muzik” etiketa nastavljaju sa vizijom Tiësta. Ubrzo nakon, slijede i prvi potpisi za “Black Hole Recordings”, u vidu dja kao što su Cor Fijneman, Ton TB, and Mark Norman.

Od umjetničkih albuma možemo izdvojiti “In My Memory” i “Just Be” na kojima se nalaze hit singlovi kao što su Flight 643, Traffic, Lethal Industry, Adagio for strings te Just be. Njegov serijal “Magik”, koji je išao u čak 7 nastavaka je bio najprodavani trance mix ikad. Također, Tiësto već godinama izdaje i serijal “In Search Of Sunrise”, da bi prošle godine objavio i četvrti nastavak koji sadrži ponajviše umjetničkih trance uradaka, gdje Tiësto svojim slušateljima želi prenijeti toplinu i energiju “Latin Amerike”. Ove godine, točnije krajem travanja izlazi i peto izdanje ovog serijala, “In Search Of Sunrise” gdje je kao temu Tijs izabrao Los Angeles.

Inače, Tiësto postaje poznat krajem 90′ kada svira na ID&T Innercity patryu te na početku novog stoljeća kada svira “Tiesto Solo”, set od čak šest sati. Njegov prvi solo koncert, održan 10. svibnja 2003. godine u Arnhemu, Nizozemska je okupio čak 25 000 svojih obožavatelja. Koncert je održan i sljedeće godine, opet uz veliki uspjeh tako da je Tiesto ovaj show ponovio i u susjednoj Belgiji gdje je nanovo okupio veliki broj obožavatelja, čak 20 000. Karte za svaki koncert su bile rasprodane u svega nekoliko sati.

20. kolovoza 2005. godine održao je svoj koncert u nekoliko gradova u Americi, pred 10.000 posjetitelja. Usprkos odgođenim nastupima u New Orleansu i Miamiju zbog nevremena Tiësto je već potvrdio svoju poziciju dosadašnjim nastupima. Na jesen 2005. odlazi na, pokazati će se vrlo uspješni “Central European Tour” gdje se Tijs susreće sa neočekivano dobrim odazivom, između 10 000 i 15 000 obožavatelja. Tiesto je u sklopu te turneje posjetio redom Hrvatsku, Slovačku, Makedoniju, Rumunjsku, Mađarsku, Češku, Poljsku te Srbiju i Crnu Goru.

Tijs je prvi dj koji je čak tri godine zaredom proglašen kao ‘No. 1. DJ u svijetu’, 2002., 2003., i 2004. godine. Upravo ove potonje, 2004. godine Tiësto svira na otvaranju Olimpijskih igara u Ateni, koje je pratilo oko 2 milijarde gledatelja diljem svijeta što je iznimno postignuće.

Pogotovo u Nizozemskoj, ali i diljem svijeta Tijsova poniznost i muzički talent donose mu veliku popularnost, te gotovo “mitski status”.

Moto: “Osjećam energiju mnoštva i pokušavam je uzvratiti, da stvorim jedinstvo.”

Zanimljivost: Nikada nije mislio da ce biti DJ jer se u to vrijeme i baš nije moglo živjeti od DJinga, a da nije DJ, vjerojatno bi bio – kuhar!

Pseudonimi: Aliases: Allure, Da Joker, DJ Tiësto, DJ Limited, Drumfire, Hammock Brothers, Paradise In Dubs, Passenger, Roze, Stray Dog, Tiësto, Tom Ace, i Wild Bunch.

Također je surađivao sa djima kao što su Cor Fijneman te Tony Montana. Zajedno sa Benno De Goeijem činio je “Kamaya Painters”, sa Armin van Buurenom projekt “Alibi” te “Gouryellu” zajedno sa Ferry Corstenom.

Diskografija:

Albumi:
2001 – In My Memory
2002 – In My Memory [Bonus Disc]
2004 – Parade of the Athletes
2004 – Just be

Kompilacije
1997 – Magik 1 – First Flight
1998 – Magik 2 – Story of the Fall
1998 – Magik 3 – Far From Earth
1998 – Space Age 1.0
1999 – Space Age 2.0
1999 – Magik 4 – A new Adventure
1999 – In Search of Sunrise 1
1999 – Live at Innercity, Amsterdam-Rai
2000 – Summerbreeze
2000 – In search of sunrise 2
2000 – Magik 5 – Heaven Beyond
2000 – Magik 6 – Live in Amsterdam
2001 – Revolution Mix
2001 – Magik 7 – Live in Los Angeles
2002 – In search of sunrise 3
2003 – Nyana
2005 – In Search Of Sunrise 4 (Latin America)
2006 – In Search Of Sunrise 4 (Los Angeles)

Singlovi:
1996 – DJ Tiësto – The Tube – with Greg Storm
1996 – DJ Tiësto – Shandar – with Greg Storm
1996 – DJ Tiësto – Long Way Home – with Greg Storm
1998 – DJ Tiësto – Theme Form Norefjell – with Cor Fijnem
1998 – DJ Tiësto, Montana & Storm – Gimme Some Sugar – with Greg Storm and DJ Montana
1999 – DJ Tiësto – Sparkles – with Cor Fijneman
1999 – DJ Tiësto, Montana & Storm – Bleckentrommel – with Greg Storm and DJ Montana
2001 – DJ Tiësto – Magik Journey – with Geert Huinink and Lizet van Beek
2001 – DJ Tiësto – Close to you – with Jan Johnston
2001 – DJ Tiësto – Dallas 4 pm
2001 – DJ Tiësto – In my memory – with Nicola Hitchcock
2001 – DJ Tiësto – Obsession – with Tom Holkenborg a.k.a. Junkie XL
2001 – DJ Tiësto – Battleship Grey – with Kirsty Hawkshaw
2001 – DJ Tiësto – Lethal Industry
2001 – DJ Tiësto – Flight 643
2001 – DJ Tiësto – Urban Train – with Kirsty Hawkshaw
2001 – DJ Tiësto – Surburban Train – with Ronald van Gelderen and Kirsty Hawkshaw
2001 – Dj Tiësto – Magik Journey (DJ Tiësto’s Old School Trance Mix)
2002 – DJ Tiësto – 643 (Love’s On Fire) – Met Oliver Klein/Jürgen Driessen, vocals Suzanne Palmer
2003 – Adagio for strings (Tiësto Remix)
2003 – DJ Tiësto – Traffic
2004 – DJ Tiësto feat. BT – Love Comes Again
2004 – DJ Tiësto – Just Be

DVD izdanja:
2003 – DJ Tiësto – Another day at the office
2003 – Tiësto in Concert
2004 – Tiësto in Concert 2

Pripremio: Goran Grudić, Brija Dot Com

%d blogeri kao ovaj: