Browse By

Izrada natalne karte – Otkrijte svoj potencijal

Snimi svoj film – Postani Hitchcock!

Centar za kulturu Trešnjevka već devet godina organizira filmsku i video radionicu “Snimi svoj film – postani Hitchcock”. Radionicu je pohađalo stotinjak polaznika, a svi producirani filmovi prikazani su na Reviji amaterskog filma u Zagrebu. Program je namijenjen svima koje zanima film i video, a odlična je priprema za srednjoškolce koji žele upisati Akademiju dramskih umjetnosti i studente koji se žele baviti filmom i videom.

Radionica počinje 17. listopada 2011. godine.

PROGRAM RADIONICE
Upoznavanje temelja filmske i video režije, snimanja i montaže. Svaki polaznik će uz mentorski nadzor voditelja radionice proizvesti kratki video rad na zadanu temu te će ovo korisno školovanje okončati i svojim prvim filmom. Uz teoretska predavanja i projekcije profesionalnih filmova završetak radionice bit će posvećen praktičnom radu polaznika.

VODITELJ
Vedran Mihletić profesor je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Kao producent i redatelj ostvario je više od 250 reklamnih i namjenskih filmova, nekoliko TV dokumentarnih filmova i dječjih programa, a od 1989. godine u okviru Kult filma koordinira kreiranje i provedbu promidžbenih kampanja za naručitelje iz Hrvatske i inozemstva. Autor je televizijskih filmova koji su svi emitirani u programima Hrvatske televizije, prikazani na međunarodnim festivalima, a neki od njih emitirani i kroz europsku TV-mrežu. Njegov prvi dugometražni film HAMBURG ALTONA osvojio je brončanu arenu na Filmskom festivalu u Puli 1989. godine. Inicijator je i utemeljitelj Odsjeka produkcije i dodiplomskog studija Produkcije pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

PREDAVAČI
Svaka pojedina specifična tema ugostit će relevantne predavače, profesore s Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu, kao i renomirane autore iz profesionalne prakse.

VRIJEME ODRŽAVANJA
Radionica traje dva mjeseca, odvija se u redovitim večernjim terminima:

od 17. 10. do 7. 12. 2011. godine, ponedjeljkom i srijedom od 20:30 do 22:00 sati.

Posljednja dva tjedna svaki polaznik snima i montira vlastiti film, nakon čega slijedi završna projekcija svih produciranih filmova.

PRIJAVE
Prijave za sudjelovanje primaju se do 14. listopada 2011. godine. U cilju što efikasnijeg i profesionalnijeg rada broj polaznika ograničen je na 15.

Cijena: 800 kuna uz mogućnost plaćanja u dvije rate.
Polaznici koji se upišu do 07. listopada 2011. godine ostvaruju pravo na popust u iznosu od 30%.

Upisi se vrše u tajništvu CeKaTe-a (Park Stara Trešnjevka 1), pon – pet: 10:00 – 20:00 sati.

%d blogeri kao ovaj: