Browse By

Izrada natalne karte – Otkrijte svoj potencijal

Ladytron u Splitu

Da festivalska ponuda ovo ljeto nebi zaobišla Split, potrudit ce se Atlantis, koji ovo ljeto od 25.srpnja do 1.kolovoza organizira treći Atlantis Summer Challenge festival. U osam dana, posjetitelji će imati priliku uživati, u izložbi fotografija nekih od najpriznatijih europskih skate fotografa, spektakularnom skate natjecanju koje će ove godine biti organizirano na atraktivnoj street lokaciji te mnoštvu glazbenih događanja od kojih treba istaknuti spektakl s Ladytron (UK) na tvrđavi Gripe 1.kolovoza.

Ladytron je britanska new wave sezancija !!! Proslavili su se s hitom “Playgirl”, a iza sebe imaju četri studijska albuma. Globalnu popularnost im je priskrbio hit “Destroy Everything You Touch” sa trećeg albuma “Witching Hour” izdanog 2005 godine.  Rasprodane turneje po Americi i Europi, puni koncerti u Kolumbiji i Kini dokazuju fanatično obožavanje benda. “Gdje god bi nastupali publika je bila sve veća i veća, to nam je dalo osjećaj da je sve u nasim rukama i da smo na tragu nečeg posebnog” izjavljuje Wu. Mnoštvo antiktnih sintisajzera, uz naravno standardne gitare karakteriziraju svirku Ladytrona.

Nakon dvije godine nastupanja diljem svijeta, bend pun inspiracije odlazi u studio raditi na novom albumu. Rezultat je četvrti studijski album “Velicofero” koji je nastao uz asistiranje Vicarious Blissa (Ed Banger Records) i Alessandro Cortinia (Nine Inch Nails), a masterizian je od strane Michael Pattersona (Beck, P.Diddy).

“Sve ove godine smo upoznali osobine jedni drugima i mislim da smo tek s ovim albumom postigli zvuk koji smo oduvijek zamišljali” kaže Mira čiji bugarski u pjesmi “Black Cat” odiše mistikom srednjevjekovnih dvoraca istočne Europe. S albuma su proizašla tri hita “Ghosts”, “Runaway” i “Tomorrow”.

Surađivali su s mnogim svijetskim glazbenicima, a nedavno je izašla informacija da će zajedno s Goldfrapp raditi na novom albumu Christine Aguilere.

Nakon otkazane turneje s Depeche Mode zbog zdravstvenih problema frontmena, Ladytron ipak dolaze održati svoj prvi nastup pred hrvatskim obožavateljima 1. kolovoza u sklopu skateboarding festivala Atlantis Summer Challenge.

%d blogeri kao ovaj: