Browse By

Izrada natalne karte – Otkrijte svoj potencijal

J-Live u zagrebačkom klubu Masters

Nakon uspješnih gostovanja američkih Mc-a One Be Lo-a i Cesar Comanche-a, ILL VIBE večeri u suradnji sa Fat Beat radio show-om za kraj godine dovode Vam legendarnog underground Hip Hop Mc-a, DJ-a, i producenta J-LIVE-a iz New York-a. Koncert će se održati u Klubu Masters, Ravnice bb, Zagreb u ponedjeljak, 15. prosinca.

J-Live tijekom karijere surađivao je s brojnim kultnim imenima kao što su Pete Rock, DJ Premier, DJ Jazzy Jeff, Mos Def, Talib Kweli, El Da Sensei i mnogi drugi. Uz regularan nastup kao Mc, nakon koncerta odraditi će i Dj set što ce definitivno biti zanimljivo za pogledati pogotovo znajući da J-Live ponekada nastupa istovremeno kao DJ i Mc. Cijena karte biti će 40 kn a ulaz je od 22h. Koncert je predviđen za 23h. Za warm up biti će zaduženi resident ILL VIBE večeri Dj-i Big Sale & Dirty Hairy. Vidimo se na još jednoj ILL VIBE večeri, u ponedjeljak, 15.12.08. u klubu Masters.

J-Live

Justice Allah, poznatiji kao J-Live je u posljednjih desetak godina koliko je aktivan na glazbenoj sceni dokazao svoju svestranost kao MC, DJ, producent i CEO svoje Triple Threat Productions kompanije. Tijekom tog razdoblja snimio je četiri albuma, tri EP-a te bezbroj gostovanja. Tijekom karijere surađivao je s brojnim kultnim imenima kao što su Pete Rock, DJ Premier, DJ Jazzy Jeff, Mos Def, Talib Kweli, El Da Sensei i mnogi drugi.

Svoj prvi album J-Live snimao je nekoliko godina, no još duže je morao čekati na njegovo izdavanje. Zbog problema s izdavačkim kućama The Best Part izdan je tek 2001. godine, makar su već godinu-dvije ranije kružile piratske verzije istog. Radi se o albumu kojeg su i publika i kritika objeručke prihvatili, pretvorivši ga u jednog od najznačajnijih underground albuma s početka novog milenija. Produkciju na albumu potpisuju Premier, Prince Paul i Pete Rock. Zanimljivo je istaknuti da se u to vrijeme još zajedno s glazbom J-Live paralelno bavio i učiteljskim poslom. Naime radio je kao učitelj engleskog jezika u više njujorških osnovnih škola. No 2002., s izlaskom njegovog drugog albuma All Of The Above, odlučio je odustati od toga i potpuno se posvetiti glazbi. All Of The Above je u mnogim glazbenim analizama proglašen jednim od najboljih hip hop albuma 2002. godine, zahvaljujući J-Liveovim liričkim bravurama i odličnoj produkciji za koju je ponajviše bio zaslužan DJ Spinna.

Godinu kasnije izbacio je dva EP projekta, Always Has Been i Always Will Be. Prvi je sadržavao šest starih singlova koji se nisu pojavili na nijednom albumu do tada, a na drugom EP-u se našlo osam novih pjesama. Njegov treći album, The Hear After je izdan 2005. godine, a ove godine izbacio je i svoj četvrti album Then What Happened, dokazavši da je i dalje jednako oštar na mikrofonu i relevantan za underground scenu kao što je bio i prije deset godina.

ILL VIBE @ CLUB MASTERS
(Ravnice bb, Zagreb)

Ponedjeljak, 15.12.08,
Ulaz: 40kn, 22.00h, Koncert: 23.00h

J-LIVE (New York, USA)

Dj’s: Big Sale & Dirty Hairy (Brighton/Uk)

Info:
www.myspace.com/jlive
www.j-livemusic.com
www.myspace.com/mastersillvibe

%d blogeri kao ovaj: