ABPartyGuetta
 Str: [1] 2   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Ima li današnji Trance dušu ?  (Posjeta: 3067 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
koprena
Elitni član

Spol: Muški

Profil Email
« na: 04.12.2009., 13:51:31 »

Zanima me vaše mišljenje.  Smiley
Evidentirano

Adriatictrance channel = 110,371 views
system f
trance addicted
Elitni član

Profil Email
« Odgovor #1 na: 04.12.2009., 14:07:52 »

ima ali ne kao prije 6-7 godina ili 10 godina kada su izlazile stvari koje su imale ono nesto...... kavica

Evidentirano
enTrancer
Uplifting fan
Stalni član

« Odgovor #2 na: 04.12.2009., 14:09:15 »

Po meni nema.

Nisam jedan od onih koji podržavaju samo "pionirski" trance s početka 90-ih, razne Eye-Q kompilacije, rani radovi Sven Vatha i Olivera Lieba, što u biti je pravi ORIGINALNI trance, lišen dugačkih melodija i breakdownova kakve imamo danas. Više je sličio na techno.

No ja takav trance ne volim.

Po meni je vrhunac trance-a bio od 2002-2006, i dan danas se naježim dok čujem kakve su se stvari vrtjele npr. u Tiestovom Gelredome DVD-u. Danas ko da nema takivih stvari, čast izuzecima s Bonzai i Green Martian labela koji još uvijek održavaju taj trance u kojem je originalna i dobro smišljena melodija važnija od overpumpanih i prekompresiranih beatova.

Ja trance slušam zbog melodije koja ako je kvalitetno notirana u meni pobuđuje neku emociju. Melodija je baza trance-a.
A ako mi je do beata i energije radije poslušam drum & bass ili neki breakbeat.

Ako me melodija ostavi ravnodušnim, koliko god stvar bila kvalitetno isproducirana meni ne valja.
A da bi se napisala kvalitetna melodija, mora se pisati iz duše i producentovih emocija koje ispoljava u svoju glazbu.

Zaključak: bezosjećajan i hladan čovjek nikad neće napraviti dobru trance stvar.

Jesam ga nasrao, a? Smiley
Evidentirano
koprena
Elitni član

Profil Email
« Odgovor #3 na: 04.12.2009., 14:12:24 »

ima ali ne kao prije 6-7 godina ili 10 godina kada su izlazile stvari koje su imale ono nesto...... kavica

Ipak ima nesto.Eh sad,je li je to nostalgija onih koji aktivno slusaju trance vec desetak i vise godina pa se slusajuci vracaju u svoju mladost ili su ipak to zvukovi starih vst-ova te kompozicija stvari koji zapravo predstavljaju  to "nesto".
Slusam trance ajmo reci oko 3 godine i nekako su mi se uvijek vise dopadale starije stvari.  Smiley
Evidentirano

Freya
Specijalist

Spol: Ženski

Profil Email
« Odgovor #4 na: 04.12.2009., 14:12:56 »

Hm, a mozda ces za 10-ak godina gledati unatrag na danasnje stvari stvari i tvrditi isto sto sad govoris za stvari otprije 10 godina Grin
Evidentirano
system f
trance addicted
Elitni član

Profil Email
« Odgovor #5 na: 04.12.2009., 14:13:36 »

Po meni nema.

Nisam jedan od onih koji podržavaju samo "pionirski" trance s početka 90-ih, razne Eye-Q kompilacije, rani radovi Sven Vatha i Olivera Lieba, što u biti je pravi ORIGINALNI trance, lišen dugačkih melodija i breakdownova kakve imamo danas. Više je sličio na techno.

No ja takav trance ne volim.

Po meni je vrhunac trance-a bio od 2002-2006, i dan danas se naježim dok čujem kakve su se stvari vrtjele npr. u Tiestovom Gelredome DVD-u. Danas ko da nema takivih stvari, čast izuzecima s Bonzai i Green Martian labela koji još uvijek održavaju taj trance u kojem je originalna i dobro smišljena melodija važnija od overpumpanih i prekompresiranih beatova.

Ja trance slušam zbog melodije koja ako je kvalitetno notirana u meni pobuđuje neku emociju. Melodija je baza trance-a.
A ako mi je do beata i energije radije poslušam drum & bass ili neki breakbeat.

Ako me melodija ostavi ravnodušnim, koliko god stvar bila kvalitetno isproducirana meni ne valja.
A da bi se napisala kvalitetna melodija, mora se pisati iz duše i producentovih emocija koje ispoljava u svoju glazbu.

Zaključak: bezosjećajan i hladan čovjek nikad neće napraviti dobru trance stvar.

Jesam ga nasrao, a? Smiley

ne Zubo Zubo Zubo
Evidentirano
koprena
Elitni član

Profil Email
« Odgovor #6 na: 04.12.2009., 14:14:41 »

Potpis.
Evidentirano

reis_sogi
Specijalist

Profil Email
« Odgovor #7 na: 04.12.2009., 15:11:19 »

naravno da ima, samo sto je raja previse zaludjena asotovskim sranjima pa se i ne obraca paznja kad izadje nesto dobro
pogotovo ove godine vrlo tesko je bilo pronaci radova koji daju pravu svrhu trance zvuka,al opet i bilo je takvih ljepotica, izmedju ostalog ja preporucujem sljedece
provjeriti: union jack, activa, pole folder, dousk, mobilize, mango, breakfast, omnia, jpl, glen morrison, arthur deep, lolo/airwave, christian zechner, steve allen
uglavnom, trance je i dalje odlican, samo sto se previse slusaju lose stvari
ja fakat ne znam kako onaj rad avb i velzen - tonight moze biti svrstan u istu ravan kao npr. activa i da se govori da je to trance
znaci, nesto ne stima
Evidentirano

Find your soul in the sunrise
Dawar
Stalni član

Profil Email
« Odgovor #8 na: 04.12.2009., 19:15:01 »

Ima dušu ništa manju niti veću nego prije, no stvar je u tome što sada moraš tražiti ono pravo u moru sranja, a prije nije bilo toliko sranja. A i ono što je bilo je zaboravljeno kroz godine i do sada su opstali jedino klasici...
Netko je spomenuo ASOT sranja, u ASOTu ima itekako dobrog no hebiga emisija izlazi jednom tjedno po 2 sata, pa nemre se svaki tjedan nać novih predobrih traka da se popuni 2 sata....
Evidentirano
*KoLe*
Specijalist

miroslavkolev1@hotmail.com
« Odgovor #9 na: 04.12.2009., 20:03:39 »

Ja se ne zamaram o tome jel neki žanr ima ili nema dušu. Ako mi je nešto dobro, slušam to i ne tražim neki viši smisao. Stvar je u tome što je prije izlazilo malo pjesama, i te pjesme su morale biti prilično kvalitetne da mi se izdale jer su troškovi bili veliki (govorim o vinilu jel). Danas jednu dobru pjesmu poklopi deset loših koje prije deset godina sigurno ne bi bile izdane.

Kao što rekoh, ne tražim viši smisao u trance-u, ali mi nedostaje stari trance, ne zato što mi je novi loš nego zato što stari trance zvuk povezujem s jednim lijepim razdobljem života gdje su se više cijenile stvari kao npr. neka kompilacija naručena iz Njemačke ili PvD-ov set skidan preko Carneta.
Evidentirano

Vandit + Discover = Trance
eagleone
TiestoAddict
Specijalist

« Odgovor #10 na: 04.12.2009., 20:32:30 »

da
Evidentirano

L.E.D. There Be Light
enTrancer
Uplifting fan
Stalni član

« Odgovor #11 na: 04.12.2009., 23:24:10 »

Ukratko današnje stanje trensa: beat napredovao, bassline napredovao, efekti napredovali, melodija nazadovala.

Moje mišljenje.
Evidentirano
skora23
Collector
Stalni član

« Odgovor #12 na: 04.12.2009., 23:36:40 »

i BPM sve manji i manji..
Evidentirano

I Trance You
bizmir
Brija Junior
*

« Odgovor #13 na: 04.12.2009., 23:48:10 »

... i dan danas se naježim dok čujem kakve su se stvari vrtjele npr. u Tiestovom Gelredome DVD-u...

so true, sve stvari predobre Smiley
Evidentirano
enTrancer
Uplifting fan
Stalni član

« Odgovor #14 na: 05.12.2009., 00:04:19 »

Potpis.
Evidentirano
skora23
Collector
Stalni član

« Odgovor #15 na: 05.12.2009., 00:09:05 »

po meni najbolje godine trance-a '99, '00, '01, '02   Drink
Evidentirano

I Trance You
system f
trance addicted
Elitni član

Profil Email
« Odgovor #16 na: 05.12.2009., 00:12:31 »

po meni najbolje godine trance-a '99, '00, '01, '02   Drink
potpisujem skora Pljesak Pljesak Pljesak
Evidentirano
Freya
Specijalist

Profil Email
« Odgovor #17 na: 05.12.2009., 01:01:04 »

Manje je kojiput više Grin
Evidentirano
trance
Brija Junior
*

« Odgovor #18 na: 05.12.2009., 01:33:44 »

mislim da ni trance a ni techno nisu kao nekad, iako je i danasnji trance dobar ali nas koi slusamo elektronsku glazbu vec 10 godina uvijek ce nas hvatat nostalgija za onim starim.
Sta se tice TIESTA mislim da je punp puno loši nego prije...sory njegovim fanovima ali to je moje mislijenje----ipak je on od 2000-2004 bio car----pohvala Pljesak Pljesak
sta se tice dusa danasnjeg tranca mislim da je ipak ima
Evidentirano
anshika05
Elitni član

leeloo17@live.com
Profil Email
« Odgovor #19 na: 05.12.2009., 02:06:53 »

a jel ima to kakve veze sa vašim godinama...? svi žale za nekim vrhuncima u životu,kad su bili najluđi najnaj kenj kenj Grin    
pa ono...možda ima neke veze

pitam čist informativno...   Eww...
Evidentirano

I'm looking for saviors before they all die
*KoLe*
Specijalist

miroslavkolev1@hotmail.com
« Odgovor #20 na: 05.12.2009., 02:50:53 »

Ukratko današnje stanje trensa: beat napredovao, bassline napredovao, efekti napredovali, melodija nazadovala.

Moje mišljenje.

Slažem se s ovim. Sva ta silna tehnologija omogućuje producentu da se šverca. Napravi se melodija koja funkcionira na kratke staze. Također, ovo s bpm-ovima se slažem.

Manje je kojiput više Grin

Kojiput; a ne da to postane trend i da prime time dj (trance) zvuči kao warm up.

a jel ima to kakve veze sa vašim godinama...? svi žale za nekim vrhuncima u životu,kad su bili najluđi najnaj kenj kenj Grin    
pa ono...možda ima neke veze

pitam čist informativno...   Eww...

Nema veze to s ludosti. Ja imam 25 godina i danas kada odem na party luđi sam nego kada sam išao s 20 godina. Stvar je u tome što je danas prezasićenost trance-om. Gdje se god okreneš - trance. Prije nije bilo tako. To je bilo razdoblje gdje se glazba cijenila. Danas presušaš jedan set, izbrišeš ga i poslušaš drugi. Jednostavno, danas kada gledam na to razdoblje sve djeluje tako "romantično".
To je ono što mlađe generacije neće shvatiti.
Evidentirano

Vandit + Discover = Trance
Dawar
Stalni član

Profil Email
« Odgovor #21 na: 05.12.2009., 10:30:06 »

Nema veze to s ludosti. Ja imam 25 godina i danas kada odem na party luđi sam nego kada sam išao s 20 godina. Stvar je u tome što je danas prezasićenost trance-om. Gdje se god okreneš - trance. Prije nije bilo tako. To je bilo razdoblje gdje se glazba cijenila. Danas presušaš jedan set, izbrišeš ga i poslušaš drugi. Jednostavno, danas kada gledam na to razdoblje sve djeluje tako "romantično".

Ovisi, eto u HR nema baš trancea(zasad) i meni je definitvno najbolji izlazak bio na Buurena u Papayu, napokon doživio da netko pušta pred 5000 ljudi vrstu glazbe koju sam do tada slušao samo kod sebe doma i na ipodu. Rijetko ko od ljudi koje znam sluša trance, a kamoli da bi ga čuo u nekom klubu u ZG. Tako da meni je tamo bilo savršeno i jednostavno mislim da nema boljeg trancea od tog koji je Armin tada puštao. Vjerovatno bi da sam prvi put otišao na trance party prije 10 godina razmišljao nema boljeg trancea nego tadašnjeg.
Tako da sva ta prepucavanja kad je trance bio bolji kad lošiji su stvar osobnog doživljaja i ukusa i time nemaju smisla  Roll eyes
Evidentirano
serenity
Redoviti član

nyana_99@hotmail.com
Profil Email
« Odgovor #22 na: 05.12.2009., 17:00:50 »

Ovisi, eto u HR nema baš trancea(zasad) i meni je definitvno najbolji izlazak bio na Buurena u Papayu, napokon doživio da netko pušta pred 5000 ljudi vrstu glazbe koju sam do tada slušao samo kod sebe doma i na ipodu. Rijetko ko od ljudi koje znam sluša trance, a kamoli da bi ga čuo u nekom klubu u ZG. Tako da meni je tamo bilo savršeno i jednostavno mislim da nema boljeg trancea od tog koji je Armin tada puštao. Vjerovatno bi da sam prvi put otišao na trance party prije 10 godina razmišljao nema boljeg trancea nego tadašnjeg.
Tako da sva ta prepucavanja kad je trance bio bolji kad lošiji su stvar osobnog doživljaja i ukusa i time nemaju smisla  Roll eyes
slažem se da je teško dati objektivnu ocjenu kada je trance bio bolji, neki sada pljuju po ASOT-ima, nisu sve stvari 10/10, ali u svakom ASOT-u nađem bar 3-4 koje mi ostanu za slušanje.. slušam trance od početka, svako doba ima svoje zvijezde, ali mislim da trance i danas ima dušu, mislim da svtako može naći nešto za sebe..
 Roll eyes Mislim... Namigivanje Hehehe...
Evidentirano
skora23
Collector
Stalni član

« Odgovor #23 na: 05.12.2009., 19:18:49 »

poslušajte asot 001 pa ce te viditi razliku!!! dotijedna stvar valja! Namigivanje

http://www.brija.com/forum/index.php/topic,26574.0.html Juhuuuu! Ples In lavvv :)
Evidentirano

I Trance You
Ninac26
Brija Junior
*

Profil Email
« Odgovor #24 na: 07.12.2009., 13:21:25 »

slusam trance, brijem, od 12. godine...  zapravo i dobra stvar je sto je dinamican, jasno se razlikuju "razdoblja" u tranceu a žanr stalno ostaje stabilan.
Duša u tranceu je u melodiji... kada se ona malo priguši i kada se sve nagne prema tech tranceu, radit će se hitovi sa "manje duše" pa zato i neće postati klasici. Ipak, i takve stvari su potrebne i dobre jer su nabrijavajuće kada se raspale na partyu.
Mene je zarazio Robert Miles a poslje sam prešao na atb pa mi je nekako 2002./'03. naj "emotivnije" razdoblje. Tako je, mislim, i pitanje o današnjem tranceu subjektivno.
Ipak... trance je takva vrsta muzike; sa prohtijevima tržišta i masa uvijek će se više zafrkavati dance i ponešto house DJ-i, dok će se trance (naravno, ne sav) raditi čisto zbog ljepote tog žanra. Zbog toga mislim da trance danas ima, te da će i ubuduće imati dušu, a na svakoj novoj generaciji je da tu dušu ponovo otkrije kroz možda nešto drugačiji zvuk nego prije, ali sa istim osjećajem koji prati taj žanr otkada je nastao.  Santy Smiley
Evidentirano
 Str: [1] 2   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

.