Brija Dot Com
Brija Dot Com - Prive'
»
Chill Out Room
»
Istraživanje: Inteligentni ljudi ne vjeruju u Boga
Username:
1 Sat
1 Dan
1 Tjedan
1 Mjesec
Beskonačno
Password:
Početna
Vijesti
Party Slike
Sessions
Nagradne igre
Traži
Quick Search
Advanced Search
[Close]
Kalendar
Prijava
Registracija
Str: [
1
]
2
Dolje
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: Istraživanje: Inteligentni ljudi ne vjeruju u Boga (Posjeta: 904 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Blue Fusion
Brija Dot Com Forever
Administrator
Spol:
Istraživanje: Inteligentni ljudi ne vjeruju u Boga
«
na:
30.06.2009., 17:22:03 »
CHARLES DARWIN prije 150 godina objavio je svoje revolucionarno djelo "O porijeklu vrsta", koje je nedavno dobilo dodatni kredibilitet otkrićem Ide - karike koja nedostaje, ali i usprkos tome danas tek 48 posto žitelja Londona vjeruje da postoji dovoljno znanstvenih dokaza u korist teorije evolucije, otkrilo je istraživanje koje objavljuje londonski Times.
Još porazniji je podatak da 20 posto građana engleske metropole uopće ne zna tko je Darwin, a oko 25 posto građana Londona vjeruje da je zemlju stvorio Bog, odnosno da je svako slovo u Bibliji točno. U cijeloj Velikoj Britaniji isto to uvjerenje ima jedna sedmina populacije, dok 54 posto Britanaca smatra kako je moguće istovremeno vjerovati i u Boga i u teoriju evolucije. To su rezultati do kojih je došao dr. Ipsos Mori provodeći istraživanje koje će biti službeno predstavljeno na obilježavanju 150. godišnjice Darwinovog djela i njegovog 200. rođendana.
"Inteligentni ljudi ne vjeruju u Boga"
Vjernicima očito ništa ne znači da osnovne Darwinove teze niti jedan ozbiljan znanstvenik u proteklih 150 godina nije niti pokušao osporiti, iako je teorija evolucije kroz godine znatno nadograđena novim idejama. Ovo najnovije istraživanje o raširenosti religijskih uvjerenja može se vezati na tezu koju je prošle godine postavio Richard Lynn, profesor psihologije na Sveučilištu Ulster. Lynnovo istraživanje je, naime, pokazalo kako se među "intelektualnom elitom" nalazi znatno veći broj ateista od nacionalnog prosjeka.
Lynn tvrdi kako je slabljenje utjecaja religije kroz proteklih stotinjak godina direktna posljedica znanstvenog razvoja i šire dostupnosti akademskog obrazovanja, zbog čega se krug "intelektualne elite", kako je on naziva, s godinama rapidno širi. Iako je zbog svojih tvrdnji bio izložen mnogim kritikama, Lynn čvrsto zastupa tezu kako među sveučilišnim profesorima i studentima ima znatno veći broj ljudi koji ne vjeruju u Boga nego u ostalim slojevima društva.
3,3 posto britanskih i 7 posto američkih znanstvenika su vjernici
Istraživanje provedeno među engleskim sveučilišnim profesorima tako je pokazalo da samo 3,3 posto njih vjeruje u Boga. Sredinom devedesetih isto je istraživanje provedeno među članovima američke Nacionalne znanstvene akademije, među kojima ima sedam posto vjernika. Istovremeno, šira istraživanja pokazuju da se vjernicima smatra čak 68,5 posto Britanaca.
"Djeca u osnovnoj školi najčešće vjeruju u Boga. Ali kako rastu i njihova se inteligencija povećava, počinju i prve sumnje. Zašto bi među akademicima manje ljudi vjerovalo u Boga nego među generalnom populacijom? Ja vjerujem da je to samo pitanje inteligencije. Akademici imaju veći IQ. Nekoliko različitih anketa već je dokazalo da osobe s većom inteligencijom imaju manju vjerojatnost da vjeruju u Boga", tvrdi Lynn.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/istrazivanje-inteligentni-ljudi-ne-vjeruju-u-boga/439776.aspx
Evidentirano
Brija Dot Com
- Magazin elektroničke glazbe
Blue Fusion
Brija Dot Com Forever
Administrator
Spol:
Odg: Istraživanje: Inteligentni ljudi ne vjeruju u Boga
«
Odgovor #1 na:
30.06.2009., 17:22:41 »
Vaš komentar?
Evidentirano
Brija Dot Com
- Magazin elektroničke glazbe
drDexter
Stalni član
Spol:
«
Odgovor #2 na:
30.06.2009., 19:23:00 »
Glupost svoje vrste.
Mnogi veliki intelektualci, znanstvenici bili su vjernici. (Einstein, Kopernik, Toma Akvinski, Newton, Galileo, npr. mnogi su bili svećenici Ruđer Bošković, da ne duljim...)
A čovjek koji misli da je svijet stvoren doslovno kako piše u Bibliji, ne poznaje svoju vjeru. Knjiga Postanka je samo biblijska slika koju je biblijski pisac napisao za čovjeka ondašnjeg vremena, tj. semita (inače knjiga postanka je jedna od najmlađih knjiga Starog zavjeta). Njezina je temeljna uloga poticanje vjere u Boga, shvaćanje da je inicijator i kreator života Bog, pokazati Božje djelovanje tijekom povijesti, uspostavljanje saveza, davanje temeljnih odredbi za pobožan život, poticanje iskrenog i predanog odnosa s Bogom te svjedočanstvo povijesti.
I što je najvažnije vjera predpostavlja razum. Samo lud čovjek slijepo vjeruje, a o tome više u enciklici Fides et Ratio (Ivan Pavao II.)
Inače muka mi je od express novinskih članaka koji počinju: američki znanstvenici, britanski znanstvenici, japanski znanstvenici...bla, bla...
Evidentirano
Freya
Specijalist
Spol:
«
Odgovor #3 na:
30.06.2009., 19:35:00 »
@ drDexter: mislim da je ovo jedna od rijetkih prilika kad se razilazimo u misljenjima
A propos clanka, mislim da je malo nespretno upotrijebljen termin "inteligentni ljudi" i da bi umjesto toga trebalo stajati "obrazovani ljudi" jer u velikom broju slucajeva inteligencija i zrelost razmisljanja (koja proizlazi iz zivotnih iskustava) nisu direktno povezane.
Evidentirano
bEjb
Gost
«
Odgovor #4 na:
30.06.2009., 20:37:41 »
religija je osobni izbor pojedinca i ne može se ovako generalizirati kada se priča o njoj.
slažem se sa Freyom, nije riječ o inteligentnim nego obrazovanim ljudima koji
ipak vjeruju više znanosti i vidljivim dokazima nego nekakvim biblijama, kuranima i inim stvarima.
Evidentirano
Andy J.
aka j.j. Krs
Specijalist
Spol:
«
Odgovor #5 na:
01.07.2009., 10:20:29 »
onda sam ja super intgeligentan
shatro e
Evidentirano
BrijaDotCom
vidi sve
purple haze
Gost
«
Odgovor #6 na:
01.07.2009., 10:27:36 »
Ja sam glup onda
Evidentirano
tanjica
Elitni član
Spol:
«
Odgovor #7 na:
01.07.2009., 10:30:07 »
Slažem se s Freyom i bEjb.
onda sam ja super neinteligentna, tj. kak purple haze kaže: glupa
Evidentirano
drDexter
Stalni član
Spol:
«
Odgovor #8 na:
01.07.2009., 13:40:57 »
Citat: Freya na 30.06.2009., 19:35:00
@ drDexter: mislim da je ovo jedna od rijetkih prilika kad se razilazimo u misljenjima
A propos clanka, mislim da je malo nespretno upotrijebljen termin "inteligentni ljudi" i da bi umjesto toga trebalo stajati "obrazovani ljudi" jer u velikom broju slucajeva inteligencija i zrelost razmisljanja (koja proizlazi iz zivotnih iskustava) nisu direktno povezane.
ajd da se i to dogodi, chears
ali se s tvojim 2. dijelom slažem, opet
Evidentirano
danijeel
Redoviti član
Spol:
«
Odgovor #9 na:
02.07.2009., 20:20:27 »
Većina genijalaca ni nevjeruje u Boga kojeg promoviraju razne mono-religije osim neke male šašice ljudi,razumijem ih,dokaz vs fikcija.
Treba težitit objektivnoj stvarnosti,a ne subjektivnoj.
Citat:
Njezina je temeljna uloga poticanje vjere u Boga, shvaćanje da je inicijator i kreator života Bog, pokazati Božje djelovanje tijekom povijesti, uspostavljanje saveza, davanje temeljnih odredbi za pobožan život, poticanje iskrenog i predanog odnosa s Bogom te svjedočanstvo povijesti.
Sve je to BS,čovječanstvo spava iz dana u dan i neželi se probuditi ugodno im je spavajući,robovi smo bili i ostali,cijeli sustav baziran na laži+monoteističke religije koje su doprinjele čovječanstvu u tome što su ih izmanipulirale još i više.
Govoriti o nekakvom jednom Bogu koji sve vidi,sve čuje,sveprisutan je svagdje,je uzaludno pošto smo mi nesvjesni sami sebe,nesjećamo se sebe,našim životima upravljaju vanjske okolnosti,danas sam ovo,drugi dan sam ono,nemamo stalno JA,vrtimo se u krug.Većina ljudi živi svoj život uzalud,makar imali obitelj,djecu,dobru karijeru,jaku vjeru,žive uzalud i sretni su sa tim.To je tako zato što smo tisućama godina manipulirani,čovjekov život je ništo doli san u kojem on sam nema kontrolu.
Evo jedan mali izvod iz "U Potrazi za Čudesnim", od Ouspenskog i bila je pripisana Gurdjieff-u:
"Postoji jedna stara istočnjačka priča koja govori o jednom veoma bogatom čarobnjaku koji je imao mnogo ovaca. Istovremeno ovaj čarobnjak je bio veoma škrt. Nije htio platiti drugima da mu čuvaju stado, niti je htio investirati novce u ogradu kojom bi ogradio pašnjake gdje su pasle ovce. Stalno se dešavalo da neka ovca odluta u šumu, upadne u neku jarugu itd. medjutim, najgore je bilo to što su ovce počele bježati jer su shvatile da čarobnjaka jedino zanima njihovo meso, koža i vuna, a to im se naravno nije nimalo svidjalo.
Na kraju, čarobnjak se dosjetio. On je hipnotizirao svoje ovce, a onda ih uvjerio da su one besmrtne i kako uopće neće osjetiti kad im on bude gulio kožu, čak naprotiv, za njih će to biti jedno veoma prijatno iskustvo; uvjerio ih je i u to kako je on u stvari jedno veoma dobro "stvorenje" i da ih toliko voli da bi sve za njih učinio; i na kraju im je čak obećao i to da ukoliko im se nešto i desi - to se nikako neće desiti kad one misle da hoće, i sigurno ne na način na koji one misle da će se desiti, te je stoga najbolje, da one uopće ni ne razmišljaju o tome. I ne samo to, čarobnjak je uvjerio ovce da one, u stvari, ni nisu ovce; tako je nekima od njih sugerirao da su lavovi, drugima da su orlovi, trećima da su ljudska bića, a nekima i da su čarobnjaci.
Nakon ovoga, sve njegove brige da će mu ovce pobjeći, jednostavno su nestale. One više nikada nisu bježale, jednostavno su mirno čekale trenutak da dodje njihov red na to da im čarobnjak odere kožu."
Gurdjieff-a i Ouspenskog pod ruke,ali samo za hrabre.
Evidentirano
Freya
Specijalist
Spol:
«
Odgovor #10 na:
02.07.2009., 21:07:46 »
Citat: danijeel na 02.07.2009., 20:20:27
Sve je to BS,čovječanstvo spava iz dana u dan i neželi se probuditi ugodno im je spavajući,robovi smo bili i ostali,cijeli sustav baziran na laži+monoteističke religije koje su doprinjele čovječanstvu u tome što su ih izmanipulirale još i više.
Govoriti o nekakvom jednom Bogu koji sve vidi,sve čuje,sveprisutan je svagdje,je uzaludno pošto smo mi nesvjesni sami sebe,nesjećamo se sebe,našim životima upravljaju vanjske okolnosti,danas sam ovo,drugi dan sam ono,nemamo stalno JA,vrtimo se u krug. Većina ljudi živi svoj život uzalud,makar imali obitelj,djecu,dobru karijeru,jaku vjeru,žive uzalud i sretni su sa tim. To je tako zato što smo tisućama godina manipulirani,čovjekov život je ništo doli san u kojem on sam nema kontrolu.
Wow. Da nisi ti mozda autor scenarija za Matrix?
Evidentirano
danijeel
Redoviti član
Spol:
«
Odgovor #11 na:
02.07.2009., 23:05:39 »
Citat:
Wow. Da nisi ti mozda autor scenarija za Matrix?
Nope,gnostici su to tvrdili prije nekoliko tisuća godina,oni su smatrali da je bog u kojeg svi vjeruju tuđinski bog,uglavnom.
Smiješno je koliko danas ljudi vjeruje u bibliju ili toru ili kuran,a da nisu ni istražili nešto o svojoj tkz.religiji,ni sami neznaju da su te knjige ispravljane mali milijun puta,ali eto tu su teolozi koji diktiraju šta će se uvesti u te knjige,a narod čitaj budale
sve im vjeruju i uzimaju zdravo za gotovo te "svete" knjige.
Nietzsche:
Zaratustra se spušta s planine, razgovara s nekim čovjekom i zatim se pita: "Je li moguće da ljudi još ne znaju da je Bog mrtav?"
Evidentirano
Liquid Love
Elitni član
Spol:
«
Odgovor #12 na:
03.07.2009., 05:37:04 »
Ja sam objektivan, inteligentan, obrazovan, ekstravagantan i vjerujem u Boga.
Evidentirano
Mišljenje je kao šupak, svi ga imaju.
danijeel
Redoviti član
Spol:
«
Odgovor #13 na:
03.07.2009., 10:11:59 »
Citat:
Bravo za tebe,sada možeš umrijeti u miru
.
Evidentirano
Liquid Love
Elitni član
Spol:
«
Odgovor #14 na:
03.07.2009., 11:26:04 »
Još ne kolega.
Evidentirano
Mišljenje je kao šupak, svi ga imaju.
bEjb
Gost
«
Odgovor #15 na:
03.07.2009., 12:58:32 »
Citat: Liquid Love na 03.07.2009., 05:37:04
and thats ok, al ajde mi odgovori, na čemu se tvoja vjera zasniva?
ne samo tvoja, neg vjera opčenito. Jer meni ne ide u glavu kako ljudi mogu vjerovati u nešto što ne postoji,
za što se nema dokaza. Tko je Bog? Zašto vjeruješ u njega?
I molim te, nemoj ovo osobno shvatiti. Tebe sam pitala jer si se prvi izjasnio da vjeruješ u Boga, i samo za to.
I da se ne bi krivo shvatilo, ne napadam kršćane, niti muslimane niti ljude bilo koje vjere.
Poštujem njihov izbor, samo sam ful znatiželjna čemu služi zapravo ta vjera? Kakva korist od nje?
Evidentirano
Alias
…all these moments will be lost in time, like tears in the rain…
Specijalist
Spol:
«
Odgovor #16 na:
03.07.2009., 13:33:57 »
svatko u nesto vjeruje!
bio to Bog, duhovi ili nesto trece!
Evidentirano
bEjb
Gost
«
Odgovor #17 na:
03.07.2009., 13:42:46 »
JA NE VJERUJEM U NIŠTA.
samo u sebe odnosno u svoj vid, sluh, njuh, opip i okus.
*edit
btw, odgojena sam u kršćanskom duhu, moja obitelj vjeruje u te stvari.
vjerovala sam i ja do negdje 15 godine ali mislim da je to vjerovanje bilo zasnovano
samo na krščanskom odgoju i takvom načinu života (krštenje, prva pričest, krizma).
Ušavši u pubertet, tj počevši razmišljati svojom glavom (a ne slušanjem drugih) odbacila sve sve vezano za vjere.
«
Zadnja izmjena: 03.07.2009., 14:02:37 od bEjb
»
Evidentirano
danijeel
Redoviti član
Spol:
«
Odgovor #18 na:
03.07.2009., 18:32:21 »
Citat:
I da se ne bi krivo shvatilo, ne napadam kršćane, niti muslimane niti ljude bilo koje vjere.
Poštujem njihov izbor, samo sam ful znatiželjna čemu služi zapravo ta vjera? Kakva korist od nje?
Čemu služi,jednostavno je,ako shvatiš da je cijeli sustav baziran na lažima i uz to dodaš monoteističke religije koje su ubile duhovnost i ako nasjedneš na to imaš 2 opcije pakao ili raj i prihvaćanjem toga dobiješ dobiješ zombificirano stanovništvo.
Glavni princip usađen u ljudski mozak je STRAH,a ako nasjedeš postaneš vjernik određene religije.
One su učinile više nego bilo koji osvajač i rat u povijesti,ujedinile su ljude da vjeruju u sranja zapakovana u lijepi poklon na kojem piše "Turnili smo vam opet"
Bez uvrede za one koji vjeruju,svejedno oni neće skužiti zbog toga što su od rođenja programirani da vjeruju u određenu religiju,a kad ti netko govori od rođenja u šta da vjeruješ i šta je dobro,a šta loše,vodi te na mise,automatski ti to naučiš i kasnije u životu to vjeruješ bez obzira šta ti drugi govorili,to se već utisnulo u podsvijest,a da ni sama individua toga nije ni svjesna,jednostavno radi ono šta je naučila iz djetinjstva.I tada na kraju dobiješ čovjeka koji bezpogovorno vjeruje autoritetima,ne razmišlja svojom glavom zbog toga što mu je doslovno ispran mozak u djetinjstvu,a što je još gore to se tiče i obrazovanja,dobiješ živuće biblioteke koji bildaju ličnost,dok sama suština uopće nije razvijena.
I na kraju program pod nazivom kršćanstvo je učinilo svoje što se tiče određene individue.
Evidentirano
drDexter
Stalni član
Spol:
«
Odgovor #19 na:
03.07.2009., 23:50:06 »
koleega danijeel ja vjeru ne doživljvam kao strah, ni nekakav nametnuti sustav vrijednosti, niti kakvo ograničavanje slobode...
čitav ovaj tvoj ateistički esej (koji kao takav ni ne postoji) govori da nisi vjeru nikad ni doživio, niti živio.
vjera nije samo prihvaćanje sustava vrijednosti, ponašanja, zakon itd... ona je napose sensus fidei... ako to ne osjećaš, džabe ti svo znanje svijeta.
A ovo sa strahom mi je super, uuuu čuvajte se mi smo opaki kršćani, židovi , muslimani, uuuu
no što je iskustvo vjere:
http://www.youtube.com/watch?v=enX9zK0OZYo&feature=related
2.15 min pa do kraja....
Evidentirano
purple haze
Gost
«
Odgovor #20 na:
04.07.2009., 09:48:59 »
No koment,samo vam mogu reći da vjerovati u nešto čini život smislenijim . ja vjerujem u Boga i uvijek ću vjerovati,bez obzira tko šta govori za i protiv toga,zaboli me.Netrebam vidjeti,opipati,čuti Boga u kojeg vjerujem,dovoljno je samo srce i duša koje sve manje i manje ljudi ima u ovom teškom kapitalizmu.Jebeš ono što vidiš i možeš opipati,vjera je nešto poput povjerenja-zato se i zove vjera a ne dokazni postupak na nekom sudu
Evidentirano
bEjb
Gost
«
Odgovor #21 na:
04.07.2009., 12:30:04 »
nisam toliko ekstremna u stajalištima kao Danijel. Ne gledam na vjeru kao nešto negativno,
nemam razloga, kao što neam razloga gledati ju u pozitivnom smislu.
Purple, shvaćam što želiš reći, no kako sam ja pravnica po struci, meni sve mora biti dokazano
ali ovo što si rekao, vjera čini život smislenijim - ne razumijem. Šta ti fakat misliš da bog upravlja tvojim
životom i da sve što ti se događa, bilo dobro ili loše, ima veze s bogom? Znaći da ti vjera diktira život, što nije dobro.
Bilo bi, kada bi se svi vjernici striktno pridržavali stila života koji propagira određena vjera. Onda bi i svijet bio bolje
mjesto za život, no nažalost, toe samo utopija.
Ja ponekad mislim da se ljudi obračaju bogu samo ako im je neka frka jer većina vjernika čim se dogodi
nešto loše, primjerice smrt bližnje osobe - traži razlog i utjehu i najlakše im je reći da je bog tako htio.
Možemo li reći, za svečenike koji su uppleteni u seks skandale i silovanja, dae i tu bog imao svoje prste,
da je bog tako htio? Naravno da se to neće reći.
Sorry ali that makes no sense to me. Sve što se događa u našim životima posljedica je naših djela,
ne neke više sile niti ičega sličnog.
Evidentirano
purple haze
Gost
«
Odgovor #22 na:
04.07.2009., 12:41:17 »
Cijenim svačije mišljenje,stoga i tvoje.Meni vjera ne kreira život,nego jednostavno vjerujem u Boga ,a po meni su se crkva i Bog jako udaljili (što se tiće sexa svećenika ),oni su ipak ljudi od krvi i mesa,pa zato i neidem u crkvu da se razumijemo,ali vjerujem i uvjek ću vjerovati,bezuvijetno da moram biti rob religije i slijepo slijediti sve ovce u krdu.
pozdrav legos
Evidentirano
flok_
Stalni član
Spol:
«
Odgovor #23 na:
04.07.2009., 13:40:39 »
naravno da obrazovanje ima veze sa vjerojanjem, kada se obrazujes, a to se ne misli na nekakvo opce obrazovanje, inteligenciju ili slicno nego na pravo religijsko obrazovanje (i opcenito na alternativnije obravovanje) doci ces do ponizavajucih rezultata za vjeru opcenito pa i za ovo odvratno covijecanstvo
koliko od vas je zbilja citalo o religijskoj tematici, o povijesti vjere, religijskim ratovima (otprilike se svi i baziraju na religijskoj ili nekakvoj regionalnoj podjeli), vidjeti ce te da se sve uglavnom bazira ne teskim lazima i najuzasnijim zlocinima u povijesti covjecanstva
ne zelim nikoga uvrijediti nego je to tako i tko ne misli da je to tako u istrazivanje
danijel je u pravu vidim da covijek i zna nesto samo ne treba nista uzimati zdravo za gotovo pa tako i ove krajnje granice nekih teskih zavjera
zivimo u komplicaranom drustvu gdje zbilja samo pojedinci znaju smisao zivota a svi mi obicni smrtnici koji nesto malo i zanamo smo izgubljeni u svemu tome
pretpostavimo: mogu i ja reci da sam vjernik vjerovati u nekakvog boga i lako si nadem smisao zivota, znaci vjerujem i nista mi vise ne treba zato jel postoji bog i sve ce biti dobro.... pa ja ipak mislim da je smisao zivota na puno vecoj razini od necega toliko jednostavnoga za izmisliti, jer sto vise istrazujes i znas biti ces malo blize smislu zivota
jako je bitno naciniti razliku izmedu vjere i duhovnosti, jako bitno, vjera sama po sebi ne mora nista znaciti ja vjerujem u nesto i to je to, a duhovnost je ona stvar gdje mi sazrijevamo kao pojedinci, drustvo, gdje pocinjemo uvidati sto je bitno a sto nije
ako je ovaj svijet toliko dobar sa ovom vjerom, svi su vjernici, dali ne bi trebali ziviti u jednom prekrasnom svijetu gdje svi svakoga vole, ljudi si pomazu bezgranicno, nema mrznje, nema patnje, nema ubijanja, nema iskoristavanja, da su svi u jednakim polozajima bar za pocetak
necu vise a ni ne mogu se ovako izraziti u potpunosti
neka mi oproste svi koje sam uvrijedio sa svojim stajalistima, nisam ja u potpunosti protiv vjere, to je samo jedan od problema danasnjeg drustva, ima i puno gorih stvari o kojima sada necu
za pocetak
obavezno
pogledati besplatni dokumentarni film: zitgeist pa onda i zitgeist addendum
http://www.zeitgeistmovie.com/
koji me nije nista posebno naucio jer sam to sve znao i prije gledanja istoga, nego je samo potvrdio neka moja stajalista u vezi sa globalnim problemima ovoga drustva, predobar filmic koji ako nista drugo bar potice na razmisljanje a upravo to nam i treba
Evidentirano
danijeel
Redoviti član
Spol:
«
Odgovor #24 na:
04.07.2009., 16:54:03 »
Samo da se nadovežem nisam ateist ili agnostik,ljudi lažu kada kažu da je smisao života nekakvi bog,automatski lažu,a ni sami neznaju šta uopće znači smisao,jednostavno su vidjeli da nema smisla i izmislili su jednog boga da si daju smisao,cijela ta filozofija monoteizma je LAŽ,Problem je u toj filozofiji,problem je u tim knjigama,sami korijen problema su te "svete knjige",umjesto da čovjek nelaže sebe i da kaže iskreno da NEZNA,većina će vam reći da je bog smisao zašto postoje,bog ih je stvorio bla,bla,ali nikad se ne zapitaju jel to uopće moguće,tko zna šta je prije nekoliko tisuća godina (ne isključujem ni period od milijun i više godina,jedan Michael Cremo govori o tome) se zbivalo na zemlji,ne isključujem ni manipulaciju sa više razine postojanja odnosno dr.dimenzija,po meni moliti se nekom IZVAN,a ne potražiti odgovore u samom sebi je pogrešno.
Nije da se klonim duhovnosti,ali mi smo od nje napravili biznis,ljudi su se prije morali skrivati od crkve ako nisu vjerovali u njihove dogme,stvorila su se mnoga tajna društva ,sigurno su ta pojedina društva imala tajne i skrivena znanja,većina niti nezna da postoje ta društva,znanost izbjegava duhovnost i bazirana je na materijalizmu,a današnje religije sakate duhovnost koja nema veze sa nekom objektivnom istinom,sve je obrnuto,ali razumijem ovce smo bili i ostali dok nekolicina ima ZNANJE i čuva ih za sebe.
Danas je poznato kako je mase ljudi lako kontrolirati,ljudi toga nisu ni svjesni što je smiješno,Freud je to dobro znao u svoje vrijeme i sam je izjavio da ljudima nema spasa zato što je znao kako ih je lagano kontrolirati (pogledati Century Of The Self od Adama Curtisa koga zanima).
Kad bi čovjek sebe prestao lagati uvidio bi da je glupo pričati o bogu kada on ni sam nezna tko je, jučer ga je zanimalo ovo,a danas nešta sasvim drugo,cijelo vrijeme se mijenjamo,dati ću vam samo jedan primjer ima dosta ljudi koji tik prije smrti,a bili su ateisti čitav život,počnu vjerovati u boga,prihvate ga,ali oni to u biti ne prihvate,njihov ego je taj koji to prihvati,to samo dokazuje da neznamo TKO SMO uopće,a kad čovjek uvidi tako nešta tek onda počne razmišljati drugačije,na jedan čudan uvrnuti način koji drugi ljudi ne razumiju.
Mnogo ljudi je tako i razmišljalo u povijesti,neki su bili spaljeni,neki zatvarani,a oni snalažljivi su se povukli u podzemlje stvarajući razna tajna društva.
Meni je interesantno pitanje za postaviti,šta ako nas nije stvorio bog kako monoteističke religije govore,nego nas je stvorila viša inteligencija?
Jel moguće da smo mi robovi,nesvjesno živimo svoj život sve do smrti ni neznajući tko smo?
Pitao sam se to oduvijek,mogućnost je mala,ali moguća,znanstvenici vele da smo tu slučajno,drugi vele da nas je bog stvorio,a nitko se ne zapita šta ako nismo stvoreni od boga.
Samo razmislite,danas ljudi mogu klonirati,zamisli da napraviš klona i nakon 20-30 godina mu kažeš "Čuj buraz,ti u biti nisi čovjek,ti si samo replika mene,samo si klon i ništa više"
"Lude" ideje,ali treba razmišljati u svim pravcima,a ne samo u jednom,predrasude su ono što većinu nas koči da razmišljamo off the hook.
Jedna primjer je ovaj čovjek,koga zanima neka pogleda.
http://www.youtube.com/watch?v=sVn9wo6KWps
Da ne spominjem i William Cooper-a koji je govorio da će se desiti napad na Ameriku i to nekoliko mjeseci prije 9-11,smiješno je to što se to upravo i dogodilo,naravno čovjek je ubijen,žalosno,ali navodi čovjeka da razmisli malo o ovome svijetu i o tome šta je normalno uopće danas.
«
Zadnja izmjena: 04.07.2009., 16:58:57 od danijeel
»
Evidentirano
Str: [
1
]
2
Gore
Ispis
« natrag
naprijed »