Browse By

Izrada natalne karte – Otkrijte svoj potencijal

Bačvice Beach Festival uz baruna techno glazbe Dave Clarkea

Nakon velikog uspjeha prvog izdanja splitskog Bačvice Beach Festivala koje je privuklo više od 7000 posjetitelja, ovoga ljeta 01. i 02. KOLOVOZA sprema se bolja i jača verzija događaja s dvodnevnim programom. Prvi potvrđeni gost je DJ, producent i remikser, DAVE CLARKE iz Velike Britanije, inače utjecajno lice techno glazbe i osoba koja je za ovaj žanr u svojoj zemlji napravila više nego itko drugi.

Najmokriji jadranski festival na najpoznatijoj splitskoj plaži ima za cilj promovirati SPLIT kao party destinaciju, te će u svom dvodnevnom programu ponuditi još zanimljivih gostovanja iz svijeta elektroničke glazbe, među kojima će se naći i 10-tak DJ-a iz Hrvatske i regije.

Prvog kolovoza željno se isčekuje premijerni dalmatinski nastup „techno baruna“ kako ga je nazvao ugledni britanski radijski DJ i novinar John Peel. Bilo da nastupa na velikim festivalima, u kultnim klupskim prostorima ili manjim klubovima, Dave Clarke njeguje izvanredan odnos s publikom.

Ograničen broj „ranoptičjih“ dvodnevnih ulaznica za ex Yu tržište biti će pušten u prodaju od subote 8.3. kroz online sistem Entrio.hr, po cijeni od 75 kn. Cijene će rasti kako se festival bude primicao, a nova imena objavljivala.

DAVE CLARKE (UK) www.daveclarke.com

Jedan je od najreprezentativnijih techno DJ-a. Njegova serija od tri singla, svi pod imenom Red, osigurala mu je slavu tijekom 1995. i 1996. g. gdje je samo potvrdio poziciju najboljeg techno DJ-a i producenta u Engleskoj. Svi mogući kritičari na britanskoj techno i electro sceni su mu skinuli kapu kada je 1996. izdao svoj prvi album Archive One. Isti je proglašen najboljim techno albumom ‘up to date’, i nikad ga ni jedan drugi nije mogao skinuti s tog trona jer je donio mnogo raznolikosti, prvenstveno inovativnim kombiniranjem hip-hopa i techna.

Dave Clarke - live 01

No, to i ima smisla, jer je počeo sa hip-hopom, pa je logično da on ‘kuži posao’, tj. da mu se nije samo posrećilo. Uz mješavine svega i svačega, Daveu nisu strani ni izleti u tech-house, trip-hop i pogotovo electro. Najbolji mogući primjeri njegove svestranosti su miksani CD-i „Electro Boogie 1 i 2“ koji spadaju u najbolje ikad izdane electro mikseve.

Nakon dugogodišnje stanke u produkciji tehnologija mu je omogućila da iskoristi svoje znanje maksimalno. Stoga je krajem 2011.g. nastavio gdje je stao, udruživši snage sa mladim nizozemskim producentom Mr. Jonesom, te su zajednički oformili duo Unsubscribe. Rezultat je serijal remikseva za autore kao što su Detroit Grand Pubahs, Gesaffelstein, Phil Kieran, Erol Alkan, Boys Noize, Octave One, Marc Romboy i Ken Ishii.

Početkom 2013.g. ponovno aktivirao kao solo producent na različitim projektima, te je to svojevrsni povratak Britanca na svjetsku glazbenu kartu. Kao dugogodišnji ambasador elektronske glazbe pokrenuo je i vlastitu radio emisiju “White Noise” gdje promovira electro i techno, nudeći priliku i mladim talentima da svoju glazbu prezentiraju prema vani.

Iskonska ljubav prema glazbi osigurala mu je dugogodišnju uspješnu karijeru i veliko poštovanje na glazbenoj sceni, stoga je vrlo jasno da je svoj nadimak “The baron of techno” itekako zaslužio.

Informacije o festivalskim događanjima posjetitelji mogu pratiti na službenoj staranici festivala www.bacvicebeachfestival.com kao i na facebook stranici www.facebook.com/BacviceBeachFestival.

ORGANIZATOR

Bačvice Beach Festival kojeg organizira Ritmika Production započeo je 2012.g. uz gostovanje Westbama iz Njemačke, iako je ideja za sam festival nastala puno ranije, te je prvi događaj trebao biti još 2010. s Carl Coxom, koji je slijedom okolnosti prebačen na splitsku Rivu. Festival možete pogledati u video isječku na

PLAŽA BAČVICE

Split kao božanstvena party destinacija i Bačvice kao jedna od najljepših plaža na Jadranu s plavom zastavicom, pretvaraju se u veliki plesni podij na otvorenom. Plaža Bačvice, jedna od rijetkih pješčanih plaža nadaleko, a koja se nalazi blizu centra grada, magnet je za ljubitelje plesne glazbe.  Pozornica festivala okrenuta JE prema moru tako da posjetitelji mogu plesati na pijesku ili u samom plićaku što čini ovaj događaj najmokrijim festivalom elektroničke glazbe na Mediteranu.
ELEKTRONIČKA GLAZBA

Elektronička plesna glazba trenutno doživljava veliku ekspanziju širom svijeta, pogotovo u Americi, koja je tu scenu tek nedavno masovnije otkrila. Ironija je da su i techno i house došli iz Amerike, da bi tek prelaskom Atlantika krajem ‘80.ih doživjeli procvat u Europi. Trenutno u Europi postoje deseci festivala koji privlače stotine tisuća posjetitelja. Hrvatska u posljednje vrijeme privlači sve više turista koji ciljano dolaze na ovakve događaje. Sve je više klubova, stranih i domaćih festivala, te je očito da je Hrvatska postala “svjetska” party destinacija. Moderni partijaneri su odlični potrošači koji dolaze aktivno provesti odmor, hrane se u restoranima, te posjećuju i druge znamenitosti.

%d blogeri kao ovaj: